Zoete Aardappelsoep: Mijn Favoriete Recept

zoete aardappelsoep

*Scroll down for English version

 

Een van mijn favoriete soepjes is de zoete aardappelsoep! De zoete aardappel is een mooie bron van koolhydraten, dus voor actieve mensen zeer geschikt. Je kunt de zoete aardappel stomen, bakken, koken en in pannenkoekjes of smoothies verwerken.

Vandaag een soepje met verse kurkuma en gember!

 

kurkuma

Zoete aardappelsoep (2 personen)

2 zoete aardappelen

1 rode en 1 witte ui

1 sjalot

1 teentje knoflook

½ rood pepertje (optioneel)

Kurkuma (poeder of vers)

Gember

Zeezout en zwarte peper (neem kurkuma altijd i.c.m. zwarte peper)

Garnering optioneel: geroosterde pijnboompitten

 

 

  • Schil de zoete aardappel en snijd in grove stukken
  • Schil en snijd de uien en sjalot in grove stukken
  • Fruit de ui, sjalot en knoflook in wat kokosolie of Ghee
  • Voeg later de zoete aardappel, een klein stukje geschilde kurkuma en gember toe
  • Voeg water aan het geheel toe. De groenten moeten er net bovenuit steken
  • Strooi wat zout en peper erbij
  • Laat ongeveer 20 minuten koken
  • Als de aardappelen zacht zijn haal je de pan van het vuur en zet je de staafmixer erop
  • Voeg naar smaak extra kruiden toe

 

 

 

English version

 

One of my favorite soups is the sweet potato soup! The sweet potato is a good source of carbs, so very suitable for active people. You can steam the sweet potato, bake it, cook it or make pancakes and smoothies with it.

 

Today soup with fresh turmeric and ginger !

 

Sweet potato soup (2 per.)

2 sweet potatoes

1 red and 1 white onion

1 shallot

1 clove garlic

½ red pepper (not Paleo)

Turmeric (powder or fresh)

Ginger

Sea salt and black pepper (take turmeric always in combination with black pepper)

Optional garnish : roasted pine nuts

  • Peel the sweet potatoes and cut into chunks
  • Peel and slice the onions and shallots into large chunks
  • Fry the onion, shallot and garlic in some coconut oil or ghee
  • Add the sweet potato later, together with a small piece of peeled ginger and turmeric
  • Add water
  • Sprinkle some salt and pepper
  • Cook for about 20 minutes
  • When the potatoes are soft, use a blender or mixer to make a soup
  • Add some extra seasoning

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...