Zoete Aardappel Met Geitenkaas

zoete aardappel

De zoete aardappel

Een van mijn favoriete koolhydraatbronnen zijn de zoete aardappelen, ook wel bekend als bataat.

Zoete aardappel is een knol wat veel zetmeel en vezels bevat. Het zorgt daarom ook voor een langdurige energie afgifte en je ervaart minder snel trek. Vooral voor de sporter is het een mooie bron van koolhydraten net als rode bieten en de knolselderij.

 

Hartig of zoet?

De smaak van een zoete aardappel is zoet. In Amerika zie je dan ook vaak gerechten met ‘sweet potato’, kaneel en bruine suiker. Ik heb het geproefd, het is lekker maar mij veel te zoet. Als je aan hartige gerechten denkt dan kun je bijvoorbeeld een gepofte aardappel, frietjes, soep of een puree maken.

 

Geitenkaas en Italiaanse kruiden

Vandaag stond zoete aardappel spaghetti op de planning. Helaas is het gerecht mislukt. Uiteindelijk heb ik zoete aardappel pannenkoekjes gemaakt met onder andere geitenkaas en eieren. Zie hieronder het recept! Helaas is de foto mislukt. Leuk als je jouw gerecht doorstuurt, wij zijn erg benieuwd naar het eind resultaat!

 

Zoete aardappel pannenkoek

200 gram zoete aardappel

50 gram (geiten)kaas

4 eieren

1 ui

Eventueel 1 teentje knoflook

½ el rozemarijn

½ el oregano

½ el basilicum

 

Doe alle ingredienten in een keukenmachine. Laat draaien tot alles goed vermengd is.

Verwarm een koekenpan met kokosolie of grasroomboter en bak van het beslag pannenkoekjes.

Bak ongeveer voor 7 minuten op middelhoog vuur de pannenkoekjes en laat even rusten voordat je ze serveert. Invriezen kan ook, zo kun je makkelijk een voorraadje maken.

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...