Zoete Aardappel met chocolade én citroen!

chocolade

Zoete Aardappel met chocolade én citroen!

 

Zoete aardappel, citroen én chocolade, hoe lekker is dat! Met deze traktatie kan je zonder zorgen er elke dag van genieten en je krijgt stiekem ook nog een beetje groente hiermee binnen. Bijzondere combinatie toch? Benieuwd naar het recept? Kijk snel mee.

 

Ingrediënten 

200 gram zoete aardappel

1 ei

50 gram boekweitmeel (of een andere meel naar keuze)

2 el cacao poeder

Rasp van 1 citroen

1 el honing

 

Hoe maak je het?

Als eerst verwarm je de oven voor op 180 graden.  Schil de zoete aardappel en snijd het in kleine stukjes. Leg dit in een pan met een laagje water en breng dit aan de kook. Laat het 15 minuten koken en giet het af.

Vervolgens pakken we de staafmixer erbij. Doe de gekookte zoete aardappel hierin en vervolgens de overige ingrediënten. Mix het tot een glad mengsel.

Daarna gaan we het mengsel in een vorm doen en zetten we het voor 30 minuten in de oven.

Na 30 minuten is (als het goed is) je traktatie klaar en is het tijd om ‘m te snijden, serveren en op te gaan eten!

**Je kunt dit testen door er met een prikkertje in te prikken en zodra hij droog eruit komt, is het klaar.

 

traktatie

 

Mocht je nog wat willen bewaren? De traktatie is ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast.

 

Eet smakelijk!

Liefs, Anneloes

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...