Zelf Champignonsaus Maken: Vegetarisch Recept

champignonsaus

Champignonsaus maken, dat is echt heel simpel. Hiervoor heb je geen pakje nodig en geen uren de tijd.

Ik ben gek op champignons en eet ze vaak als maaltijdvervanger. Ze vullen goed, zitten vol met B12 en zijn vol van smaak. In pakjes en zakjes vind je toch altijd weer teveel – en vooral overbodige toevoegingen. Nergens voor nodig als je weet hoe simpel het is om het zelf te maken! Veel kookplezier!

 

Om precies te zijn, 15 minuutjes!

 

 

 

Hierbij het recept (voor 2 personen)

 

½ doosje kastanje champignons

½ rood uitje

1 klein teentje knoflook

1 el oregano

1 el tijm

125 ml kokosmelk (voeg meer toe als je de saus te droog vindt)

1 tl appelazijn

Zeezout en peper

Optioneel: ½ rode peper

Beetje grasroomboter

 

 

  • Snijd de champignons in plakjes
  • Schil en snijd de ui en knoflook fijn
  • Snij de rode peper fijn
  • Verwarm een koekenpan met roomboter en fruit daarin het uitje, de knoflook en rode peper
  • Snij ondertussen de oregano en tijm fijn en zet opzij
  • Voeg de champignons toe aan de ui, knoflook en rode peper

 

champignonsaus

 

  • Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en voeg zodra de champignons zacht zijn de kokosmelk toe en haal direct van het vuur
  • Roer nu de tijm en oregano door de champignons en zet vervolgens de staafmixer erop
  • Ik giet meestal het geheel over in een maatbeker om spetteren tegen te gaan
  • Ook vind ik het lekker als er nog wat stukjes heel blijven, dus pureer ik het niet te lang
  • Voeg tot slot zout en peper toe naar smaak
  • Enjoy!

 

Meer weten over champignons? Klik hier voor alle gezondheidsfeitjes!

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...