Zalmburgers met amandelmeel

Ik wilde weer eens wat anders dan het standaard gebakken zalmpje wat ik meestal maak. Met vis ben ik nog niet heel creatief maar dat zal ik de aankomende tijd wel wat meer worden. Vanavond heb ik zalmburgers gemaakt met onder andere amandelmeel en eieren om de ingrediënten aan elkaar te binden. Dat was echt heel lekker! En makkelijk 😉

Zalm is een mooie bron van eiwitten (o.a. voor herstel en opbouw) en omega 3 vetzuren (o.a. ontstekingsremmend en goed voor onze hersenen). Neem wel een wilde zalm en niet de kweek. Kweekzalm zit vol met o.a. antibiotica omdat zij in kleine kooien gekweekt worden waar de zalm ontlasting van anderen eet en dus snel ziek worden. Daarnaast weinig beweging doordat de kooi veel te vol zit.

 

Zalmburgers met rode ui en dille

1-2 zalmfilets

3 el amandelmeel

3 eieren

1 sjalot

½ rode ui

1 teentje knoflook

Klein stukje rode peper

Zeezout en peper

Optioneel; ik had nog wat pastinaak over wat ik ook in het recept heb gebruikt

 

Doe in een keukenmachine eerst de sjalot, rode ui, knoflook, rode peper en pastinaak.

Draai tot alles fijn gesneden is. Voeg vervolgens de zalm, eieren, amandelmeel, zeezout en peper toe.

 

Verwarm een grillpan met een heel klein beetje kokosolie en laat goed heet worden. Schep vervolgens het zalmmengsel in kleine beetjes in de koekenpan en druk plat zodat het een burger wordt. Bak tot beide kanten bruin zijn en de binnenkant gaar. Serveer met een zelfgemaakte mayonaise en (verse) dille.

 

Vanavond heb ik de burgers met pastinaakfrietjes gegeten. Heerlijke combinatie als je het mij vraagt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...