Worteltaart Vrij Van Zuivel En Gluten

worteltaart

Er wordt mij zo vaak om dit recept gevraagd! Het is tijd om hem met jullie te delen 🙂

Allereerst. Voor de ‘niet’ groente eters onder ons: Taart, pannenkoeken, broden, soepen en smoothies zijn súperfijne manieren om groente te verstoppen. Gisteren deelde ik dit heerlijke soepje met jullie.

 

pompoen soep

 

Waarom zijn groente belangrijk voor ons lichaam?

We kennen allemaal het advies wel: ‘eet voldoende vezels voor gezonde darmen’.  Maar waarom? Waarom zijn vezels zó belangrijk?

We hebben gigantisch veel bacteriën in ons lijf. Gunstige en minder gunstige bacteriën, maar allemaal nodig. En die moeten eten… en eten dus o.a. vezels. En die zitten volop in kokos! Daarom gebruik ik ook graag kokos voor dit recept (die je onderaan vindt).

Er zijn oplosbare en niet-oplosbare vezels. De oplosbare vezels (zoals pectine en inuline) houden vocht vast. Oplosbare vezels komen heel veel voor in: fruit, groenten, peulvruchten en granen zoals haver. Je darmen vinden dit soort vezels erg fijn. Je leest daar meer over op de volgende website.

 

Worteltaart, helemaal vrij van zuivel en gluten

Ingrediënten Worteltaart

200g wortels, geraspt

10 Medjool dadels zonder pit

6 eieren

120 ml kokosolie, vloeibaar

50g kokosmeel

1 tl kaneel

½ tl zout

Bereiding
  1. Zet de oven aan op 175 graden en leg een bakpapier in een ovenschaal of springvorm.
  2. Schil de wortelen (als je bio wortelen hebt hoeft dit niet) en maal ze fijn een keukenmachine/foodprocessor. Of met de rasp (dit duurt alleen langer).
  3. Doe de dadels samen met 1 ei in een keukenmachine/foodprocessor en maal tot een fijne pasta.
  4. Voeg de overige eieren, kokosolie, kokosmeel, kaneel, zout toe en maal tot een glad beslag.
  5. Doe alle ingrediënten in een mengschaal en roer goed door elkaar zodat alles goed vermengd is. Je kan ook handschoentjes aandoen en kneden 😉
  6. Schep het beslag in de springvorm en bak de taart in 25-40 minuten goudbruin en gaar. Hoelang is echt afhankelijk van de soort oven. Dus opletten geblazen!

Enjoy, liefs Jess

Check ook onze kookworkshops! Zoals de Healthy High Tea!

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...