Wie ben ik?

spa2go

Inmiddels heb ik alweer een hele nieuwe groep volgers op Facebook en vind ik het tijd om mijzelf nog een keer persoonlijk voor te stellen. Te vertellen hoe ik in de wereld van voeding terecht ben gekomen.

 

In het jaar 2010 heb ik mijn vader verloren aan een ziekte die tegenwoordig niet meer weg te denken is, kanker. Met de familie hebben wij hem in Amerika begraven en daarna ben ik een half jaar gebleven om te reizen. Even alles proberen los te laten.

Tijdens het reizen ontmoette ik verschillende mensen en via deze mensen heb ik o.a. de film ‘Food Inc.’ gezien en ben ik gefascineerd geraakt door de filmpjes van Jamie Oliver. Hoe hij met kinderen te werk gaat is gewoon fantastisch. Ik heb zelfs een open sollicitatie brief gestuurd, maar helaas nooit een reactie ontvangen.

 

Tijdens het reizen heb ik besloten na mijn terugkomst in Nederland dat ik een studie wilde starten. Ik wist toen nog niet van de link tussen klachten en voeding. Zelf had ik te maken met maandelijkse blaasontstekingen, koortslippen (of krentenbaard, dat is nooit vastgesteld) en Candida infecties. Maar wat ik mij ook nog goed kan herinneren, is dat ik tijdens de middag altijd een uur tot anderhalf uur moest slapen. Anders kwam ik de dag niet door. Een energietekort dus…

 

De opleiding die ik in Nederland gestart ben heet: Kosmeoo Health, HBO Voedingsdeskundige. Leren voor iets wat tegelijkertijd ook mijn passie is vind ik helemaal niet erg 😉

Dus wat heb ik gedaan na deze opleiding? Juist ja, een nieuwe starten. Mijn huidige opleiding heet: Epigenetisch Therapeut, HBO opleiding, gegeven door Evenwijs. De opleiding is geweldig. Als je daar meer over wilt lezen, ga dan naar deze website: http://www.evenwijs.nl/cursussen/epigenetica.htm

Het lijkt mij ook heel leuk om de vervolgopleiding te volgen voor dieren:

http://www.evenwijs.nl/cursussen/veterinaircoach.htm

 

Nog voordat ik de nieuwe opleiding startte, heb ik een eendaagse cursus gevolgd over voeding. Ook via Evenwijs. Daarna ben ik langzaam begonnen met het elimineren van graan en suikers. Ook met hulp van Yvonne van Stigt, waar ik client van was.

 

Na twee weken merkte ik al verandering. Voornamelijk het elimineren van alcohol heeft mij geholpen om van de blaasontstekingen af te komen. Suikers, ook fruitsuikers, eet ik met mate. Ik kan daar gewoon niet heel goed tegen. Het is belangrijk om te begrijpen dat iedereen anders is. Jij hebt jouw eigen handleiding en het is daarom verstandig om bij klachten persoonlijke begeleiding te krijgen.

 

Tegenwoordig zie ik zoveel mensen op – voornamelijk Facebook – het internet die om hulp vragen bij klachten. Waarop mensen weer de gekste antwoorden geven als ‘advies’. Pas daarom op en ga niet zomaar zelf aan de slag. Al helemaal niet met supplementen.

 

Met voeding, stressregulatie en beweging kun je een heel scala aan klachten verhelpen. Het is mooi hoe het lichaam zichzelf kan genezen en dat ziekte vaak een overlevingstrategie van het lichaam is.

 

Mocht jij vragen hebben, of je wilt een keer persoonlijk kennismaken, laat dan een berichtje achter.

info@youngvoedingsadvies.nl

 

 

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...