Verschillende soorten pannenkoeken! Blog van: Patricia

Vandaag heb ik vier verschillende pannenkoekjes voor jullie. Alle vier heel makkelijk te maken en paleo-proof. De pannenkoekjes kun je als ontbijt eten of meenemen naar je werk of school als lunch! 1 pannenkoekje is een ei vrij pannenkoekje. Ik hoor wel eens van mensen dat ze ei niet lekker vinden of uit principe geen ei eten. Ei in een pannenkoekjes is toch best makkelijk omdat dit eigenlijk als bindmiddel fungeert.

 

Wortel pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 4 wortels
  • 100 gram boekweitmeel
  • 200 ml water
  • 2 eieren
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl kaneel
  • Evt 1 eetlepel honing of agavesiroop

 

Bereiding

  • Rasp de wortels in een apart bakje.
  • Mix de boekweitmeel , water en eieren goed door elkaar met een garde(of mixer)
  • Voeg de bakingsoda , kaneel en evt honing of agavesiroop toe en mix het geheel nog even door.
  • Voeg de geraspte wortel toe en meng dit even goed door de mix heen.
  • Bak de pannenkoekjes op laag vuur goudbruin.

 

Appel pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 100 gram kastanjemeel
  • 150 ml water
  • 2 eieren
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl kaneel
  • Evt 1 eetlepel honing of agavesiroop

 

Bereiding

  • Schil de appel en snij deze in grove stukjes.
  • Pureer de appel stukjes in de keukenmachine of met een staafmixer totdat het een soort appelmoes is.
  • Voeg de kastanjemeel , water , eieren , bakingsoda en kaneel toe aan de ‘’appelmoes’’ en mix dit met een garde(of mixer) goed door elkaar heen.
  • Bak de pannenkoekjes op een laag vuur totdat deze goudbruin zijn.

 

 

Courgette pannenkoekjes

Ingrediënten

  • ½ rauwe courgette
  • 100 gram boekweitmeel
  • 150 ml water
  • 2 eieren
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl kaneel
  • Evt 1 eetlepel honing of agavesiroop

 

Bereiding

  • Snijd de ½ courgette in grove stukken.
  • Pureer de courgette stukjes in de keukenmachine of met de staafmixer totdat het egaal is en er geen grote stukjes meer in zitten.
  • Voeg de boekweitmeel , water , eieren , bakingsoda en kaneel toe aan het courgette mengels en mix dit met een garde(of mixer) goed door elkaar heen.
  • Bak de pannenkoekjes op een laag vuur totdat deze goudbruin zijn.

 

Ei vrij pannenkoekje

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 1 banaan
  • 2 eetlepels arrowroot of johannesbroodpitmeel
  • 160 ml kokosmelk

 

Bereiding

  • Prak de banaan met een vork helemaal fijn
  • Voeg de amandelmeel , kokosmelk , en arrowroot of johannesbroodpitmeel toe bij de banaan en mix die met een garde(of mixer) goed door elkaar.
  • Bak de pannenkoekjes op een laag vuur totdat deze goudbruin zijn

 

 Geschreven door: Patricia Blauwhoff

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...