Licht Pittig Recept: Hartige Taart met Verse Venkel

Venkel Taart

Hartige taart met verse venkel

Door de sterke anijssmaak moest ik heel erg wennen aan venkel…maar inmiddels vind ik het heerlijk. Door de soep of smoothie. Maar ook in dit taartje 🙂

Venkel is een voedzaam stukje groente waar je wel van moet houden. Na verloop van tijd ben ik het steeds meer gaan waarderen en daarom ook mee gaan experimenteren.

 

Ingrediënten:

6 eieren

½ venkel

1 rode ui

1 wortel

1 klein stukje rode peper

1 el kerriepoeder

1 tl kurkuma

Zeezout en peper

 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien tot alles fijn gemalen is.
  • Voeg eventueel nog wat extra zout toe en schenk het mengsel in een ovenschaal met bakpapier.
  • Prik na ongeveer 30 minuten met een saté prikker in het taartje, zodra deze er schoon uitkomt is de taart klaar!

 

Klik hier voor bleekvrije bakpapier van Puur Mieke!

bakpapier

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...