Tussendoortje Voor Onderweg

gedroogd fruit

4 x tussendoortjes voor onderweg!

Heb je binnenkort een lange reis voor de boeg of ga je een dagje naar de stad, maar wil je niet de ‘ongezonde’ tussendoortjes eten die overal verkrijgbaar zijn? Hieronder 4 simpele recepten voor heerlijke paleo tussendoortjes.

 

 

Chocolade reep;

Ingrediënten:

100 gram cashewnoten

50 gram walnoten

50 gram amandelen

170 gram dadels

25 gram cacaopoeder

2 el kokosolie (gesmolten)

 

Bereidingswijze;

Doe de dadels samen met een beetje kokend water in een bakje en laat ongeveer 5 minuten zacht weken. Ondertussen kan je de noten in een keukenmachine fijnmalen.

Gooi het resterende water van de dadels weg en doe dan de dadels in het notenmengsel en mix het nog even. Tenslotte voeg je de cacaopoeder en kokosolie toe. Meng dit net zolang totdat je een plakkerig deeg krijgt. Het mengsel stop je in een cakeblik (met bakpapier) en stop het 4 uur in de koelkast. Hierna kan je het snijden in de grootte die jij wilt! Eet smakelijk.

 

 

Gevulde eieren;

Ingrediënten:

4 hardgekookte eieren

Geitenyoghurt

Peper en zeezout

Paprikapoeder

 

Bereidingswijze;

Snijdt de eieren door midden. Haal het eigeel eruit en prak dit met een vork. Voeg een lepel geitenyoghurt toe. Wanneer dit goed gemengd is kan je een snufje peper/zout en paprikapoeder toevoegen. Vul iedere ei helft met het mengsel. Een makkelijk en goed vullend tussendoortje.

 


 

Bananenbrood;

Ingrediënten:

3 rijpe bananen

50 gram dadels

3 eieren

160 gram amandelmeel

1 ½ tl baking soda

50 gram gehakte noten

Snufje zout

 

Bereidingswijze;

Verwarm de oven eerst op 175 graden. Doe dan de (ontpitte) dadels en bananen in een keukenmachine en mix dit totdat er een glad mengsel ontstaat. Klop in een andere kom de eieren luchtig samen met het snufje zout. Meng dan de eieren door het bananenmengsel en spatel het amandelmeel, noten en de bakingsoda er ook door heen. Vet daarna een cakevorm in met een beetje (kokos) olie en giet het mengsel in de cakevorm. Bak de cake in 45-50 minuten gaar.

 

Kruidige tijgernoten

Ingrediënten;

100 gram gepelde chufa’s

1 el kokosolie

2 tl kerrie

½ tl gemalen komijnzaad

½ tl zout

 

Bereidingswijze;

Verhit in een hapjespan de kokosolie en bak hier de chufa’s in. Voeg daarna de kruiden en het zout toe en blijf nog 2-3 minuten omscheppen. Laat de tijgernoten afkoelen en bewaar ze, totdat je ze gebruikt, in een afgesloten bakje in de koelkast.

 

chufa

 

Bron

 

 

 

Nog enkele tips;

  • Zorg ervoor dat je een bakje nootjes mee hebt. Gezond en harstikke vullend.
  • Fruit is ook een goed idee. Handig om mee te nemen en ook nog eens gezond.
  • Tegenwoordig kan je ook kan- en klare snoepgroentes kopen in de supermarkt. Uiteraard kan je zelf ook aan de slag gaan. Een heerlijk vullend tussendoortje.
  • Gekookte eieren. Puur, simpel en gezond. Een gekookt eitje kan altijd en overal.
  • Tenslotte zijn er bepaalde repen in de supermarkt die ook paleo zijn. Dit zijn vaak repen op basis van gedroogd fruit (dadels) met noten erdoor heen. Ze zijn vaak wel prijzig, maar wel erg lekker en gezond.
  • Zelf tussendoortjes maken met kinderen? Dat kan tijdens ons Kind & Ouder kookprogramma op 26 juni! Klik hier voor meer informatie en like onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven van onze maandelijkse workshops!

 

Groetjes Anneloes van ‘t Klooster

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...