Sap en soepkuur

Vorige week had ik mij voorgenomen om vier hele dagen op sapjes, soepjes en af en toe op wat groenten te leven. Helaas is dit mij 2 dagen gelukt waarbij ik het op de 3e het niet meer trok en verlangde naar vast voedsel. Wauw, nooit gedacht dat het toch best lastig zou zijn!

Waarom deed ik dit eigenlijk? Ik moet eerlijk toegeven dat de afgelopen twee maanden voor mij gekkenhuis waren (werk, school weer begonnen) en dat ik niet goed at. Of te weinig at. Tja, wat kan ik zeggen. Ik weet het goed aan anderen te vertellen wat je wel/niet het beste kunt eten maar als ik dat zelf niet doe. Wat voor een voorbeeld geef ik dan?

Dat was voor mij een reden om mijzelf even te resetten en weer terug naar de basis te gaan. Bovendien werd ik ook ziek van het extra wijntje en de frietjes die ik tijdens mijn verjaardag gedronken en gegeten heb.

Het is vreemd want ik kreeg wel heel veel energie van het weglaten van vaste maaltijden. Dat komt waarschijnlijk doordat ik in een keer een hele grote portie groenten en een klein beetje fruit naar binnen kreeg. Drie keer per dag! De dag dat ik begon dacht ik nog, dit is best goed uit te houden. De tweede dag begon ik het steeds moeilijker te krijgen omdat ik vaak een hongergevoel ervaarde. Toen het zo erg werd rende ik op de derde dag letterlijk naar de doos eieren en ik heb toen twee eieren zitten bakken, en ja, die heb ik ook opgegeten. Schulgevoel? Nee, dat niet. Maar ik vond het wel jammer dat ik mij zo snel liet leiden door een hongergevoel.

Wat mij opviel is dat ik vaker naar de toilet moest om te plassen. Gelukkig heb ik geen hoofdpijn (wat vaak een teken is van ontgifting) gevoeld, maar twee dagen is dan ook eigenlijk niks.

Op maandag ga ik weer starten met een nieuwe poging. Het krijgen van energie vond ik erg fijn en ik wil gewoon kijken of het nu wel lukt.

Pas hier wel mee op. Niet iedereen is hier klaar voor, bijvoorbeeld mensen met hyopglycemie kunnen dit beter niet proberen. Ga eerst met voeding aan de slag en laat je desnoods begeleiden door een deskundige.

 

De drie smoothies die ik heb gemaakt zijn:

Venkel – Peterselie

½ venkel + ½ banana + 1 blaadje paksoi + ½ avocado en een klein handje peterselie

Wortel – Mango

2 wortelen + ½ mango + 1 klein handje basilicum + 1 blaadje paksoi

Courgette – Peer

½ courgette + 1 peer + 4 plakjes komkommer + 1 handje blauwe bessen

 

Voor de rest heb ik ook verse soepen gegeten, waaronder een zoete aardappelsoep en een paddenstoelensoep (wat 3 uur lang met schenkel heeft gekookt) en met venkel.

 

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...