Blog van Patricia: Rode bieten brownies – Beetroot brownies

*Scroll down for English translation

 

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie!

 

Rode bieten brownies

 

Ingrediënten

  • 200 gram rode bieten (gekookt)
  • 2 eieren
  • 40 gram kokosmeel
  • 2 tl baking soda
  • 1 tl vanille-extract of verse vanille 1 stokje
  • 80 gram kokosolie (gesmolten)
  • Ongeveer 50 gram cacao poeder
  • Naar smaak honing

 

Bereiding

  • Kook de rode bieten 20-25 min. gaar en laat deze wat afkoelen
  • Snij de rode bieten in wat grovere stukken
  • Doe de rode bieten samen met de eieren en gesmolten kokosolie in een hoge beslagkom, heb je deze niet gebruik dan bijv een maatbeker, en pureer dit met de staafmixer totdat er een gladde massa ontstaat.
  • Voeg de andere ingrediënten toe en mix dit alles met een handmixer nog even goed door elkaar.
  • Proef of er voor jou voldoende chocolade smaak aan zit, zo niet voeg dan nog wat cacao toe!
  • Bak de brownie in ongeveer 30 min klaar op 170 graden

 

Eetsmakelijk!

foto (1) (1)

Blog van Patricia Blauwhoff

 

English version

Beetroot brownies  

Ingredients

• 200 grams of beetroot (boiled)

• 2 eggs

• 40 grams of coconut flour

• 2 tsp baking soda

• 1 tsp vanilla extract or 1 fresh vanilla pod

• 80 grams of coconut oil (melted)

• Approximately 50 grams of cocoa powder

• To taste honey   preparation

 

Boil the beetroot for about 20-25 min.

Let it cool off.

Cut the beetroot into pieces, no too small.

Put the beetroot, eggs and melted coconut oil in a high mixing bowl and puree it until you have a smooth paste.

Add the other ingredients and mix everything with a hand mixer.

Test whether you have enough of the chocolate flavour, if not add some extra cocoa now!

Bake the brownie in about 30 minutes at 170 degrees.

 

Enjoy!

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...