Review Ridiculously Good

Ridiculously Good

Review Ridiculously Good

 

Vandaag weer tijd voor een nieuwe review. Ik heb vandaag een product gekozen wat je niet elke dag zal gaan kopen, maar misschien een keer om jezelf te verwennen op een gezonde manier. Het gaat namelijk om de biologische raw chocolade van Ridiculously Good. Ik zal je gaan vertellen hoe het smaakt, wat erin zit en of ik het nog een keer zal gaan kopen. Lees je snel mee?

 

Ridiculously Good

 

Wat is Ridiculously Good

Ridiculously Good is een soort combinatie van een bonbon en een candybar, maar dan gezond. Het is gemaakt van rauwe cacao uit Ecuador met verschillende vullingen die uit pure ingrediënten bestaan. Al deze ingrediënten zijn namelijk biologisch en Fair Trade. Op dit moment zijn er drie smaken verkrijgbaar; Rich almond & Date, Creamy Coconut en Jolly Ginger & Abricot. De laatste heb ik voor jullie getest en ik moet zeggen ik ben enthousiast.

 

Om te beginnen; de verpakking ziet er al heel erg leuk uit. Mooi en strak, maar toch ook wel weer speels met de zachte kleuren en het mooi gevormde letters. Het ziet er ook echt uit als een luxe product en je zou het zo neer willen zetten voor de sier.

 

Ridiculously Good

 

Maar je koopt chocolade niet om het neer te zetten voor de sier, want je koopt het (meestal) omdat je het gewoon lekker vindt. Dus ik maakte de verpakking open en zag dat er twee ronde chocolaatjes inzaten. Hoog tijd om ze te testen dus!

 

De eerste hap die ik nam vond ik een beetje vreemd. Ik ben al wel gewend om rauwe cacao te eten , maar deze vond ik gewoon even vreemd met een vulling erin. Mijn eerste reactie was dan ook “He bah, dit is niet zo lekker”. Na de tweede hap werd deze gedachte weer iets anders en vond ik het eigenlijk best wel oké. De vulling maakt het juist wat zoeter en geeft het product meer smaak. Je moet wel echt van gember houden, want de de gember is heel duidelijk aanwezig. De abrikozen proefde ik niet in het product, dat komt denk ik doordat de gember een overheersende smaak heeft.

 

Wat zit er in het product?

Ingrediënten; gedroogde abrikozen* (40%), cacaopasta*, cacaoboter*, palmsuiker*, rozijnen*, lucuma*, gember* (1,3%), kaneel*, vanille poeder*. Chocoladeel bevat: ten minste 72% cacaobestandsdelen. *= van biologische oorsprong.

 

Zoals je ziet bevat het dus wel een beetje toegevoegde suiker namelijk palmsuiker. Dit verbaasde mij eigenlijk wel een beetje, omdat ik bij rauwe cacao geen suiker verwacht. Ook opvallend vond ik dat er meer abrikozen inzaten dan gember terwijl ik de gember veel beter proefde dan de abrikozen. Voor de rest vind ik de ingrediëntenlijst prima en zijn het mooie ingrediënten die een smakelijk product leveren.

 

Zal ik het nog een keer kopen?

Niet zo snel denk ik. Het is wel lekker, maar voor €2,49 vind ik het toch te duur. Voor deze prijs koop ik liever iets anders wat ik lekkerder vind (maar wel gezond natuurlijk). Ik vond het wel een erg leuk product om te testen, maar het is voor mij niet voor herhaling vatbaar.

 

Liefs Anneloes

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...