Recept Voor De Lever: Verse Artisjok

Artisjok

Artisjok, wat is dit voor groente?

Dit recept van verse artisjok gaat ver terug naar de tijd dat ik een klein meisje was. Mijn ouders maakten verse artisjok geregeld voor ons klaar en vandaag de dag geniet ik nog steeds van verse artisjok met een dressing van azijn, olijfolie en mosterd!

De artisjok is een bloem met een eetbare bodem. Artisjok is ontzettend gezond. Het heeft een licht bittere smaak en daarmee ondersteund het de lever en de gal.

Artisjok voor de lever

De lever is een ontzettend belangrijk orgaan. De lever heeft honderden verschillende functies.

In het leven van tegenwoordig heeft de lever het niet al te makkelijk. Veel factoren leggen een druk op de lever. Denk hierbij aan verkeerde voeding, wifi en chronische stress. Maar ook te weinig beweging en teveel pesticiden, caffeine en alcohol zijn erg belastend.

 

Ingredienten:

Maar hoe maak je verse artisjok nou klaar?

Het is niet lastig en ik ga jullie nu uitleggen hoe dit in zijn werk gaat!

 

Je hebt nodig:

1 hele verse artisjok

artisjok

Doe de artisjok in een pan met water en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur zachter. Laat ongeveer 45 minuten koken op zacht vuur. Als je de blaadjes er makkelijk uit kunt trekken, is de artisjok klaar!

 

 

Voor de dressing heb je nodig:

1 ansjovisfilets,

1 teen knoflook

3 el citroensap

Flinke scheut olijfolie

zout en peper

Garneren met basilicum

 

Artisjok is ook een sociaal gerecht. Je neemt de tijd om de artisjok te eten en dat doe je met je handen wat vooral voor kinderen erg leuk is! Zelf heb ik nog nooit artisjok bewaard voor de volgende dag, dus ik heb geen idee of het dan nog lekker is.

Seizoen van de artisjok: juni tot en met oktober.

Vitaminen en mineralen: er zit een grote hoeveelheid aan vitamine C in artisjok en ook een goede portie koper.

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...