Recept: Healthy Avocado Taart

Gezonde avocadotaart

 

An avocado a day, keeps the doctor away. Het is weer tijd voor een blog met avocado in de hoofdrol. Een tijdje geleden hebben wij een blog geplaatst waarom avocado zo gezond is. Wil je dit artikel nog lezen kijk dan hier. Laten we maar snel beginnen met de ingrediënten voor deze superlekkere gezonde avocadotaart.

 

 

Ingrediënten:

 

3 rijpe avocado’s

200 gram dadels

100 gram gemengde noten

3 el gesmolten kokosolie

100 gram honing

3 el limoensap

Evt. kokosrasp als garnering

 

Bereiding;

 

Voor de bodem;

Doe de dadels, noten en kokosolie in een keukenmachine/blender en maal dit tot een aan-elkaar-geplakte massa (er mogen nog best wat stukjes noot inzitten). Leg het mengsel in een taartvorm. Zorg er wel voor dat je bakpapier op de bodem van de taartvorm hebt zitten.

 

Voor de vulling;

Snijd de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en lepel het vruchtvlees eruit. Doe dan het vruchtvlees in een keukenmachine (je kan het ook in een bakje doen en dan prakken). Meng de avocado totdat je geen stukjes meer ziet en het een gladde massa is. Vervolgens voeg je de honing en limoensap toe en meng je het nog even goed met elkaar. Wanneer je hier klaar mee bent doe je het avocado mengsel over de bodem en strijk je deze nog even mooi glad.

 

avocado

 

Nu is het nog een kwestie van wachten, want de avocadotaart moet wel even in de koelkast wat harder worden. Het duurt ongeveer een uurtje of drie voordat ie steviger is geworden. ‘Geduld is een schone zaak’ 😉

 

Ik kan mij voorstellen dat je bij avocadotaart denkt, ‘is dat wel lekker’? Dat was ook mijn eerste gedachte en het is even wennen de smaak, omdat het niet een hele zoete taart is, maar het is zeker het proberen waard. Ik heb hem ondertussen al een aantal keren gemaakt en hij verveelt nog steeds niet.

 

Liefs Anneloes

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...