Recept: Beukenzwam met Zoete Aardappel

Bruine Beukenzwam

De bruine beukenzwam

De bruine beukenzwam (hypsizygus tessulatus) is familie van de blanke beukenzwam. Hij is iets sterker van smaak en zeer geliefd in de Aziatische keuken. Ik wok de beukenzwam kort in wat kokosolie met zeezout/zwarte peper en een beetje kurkuma.

 

Vanavond eet ik samen met de beukenzwam een zoete aardappelpuree en kipdrumsticks 😉

 

1 doosje met een beukenzwam

2 zoete aardappel

4 kip drumsticks

Verse kruiden: koriander, rozemarijn, peterselie en bieslook

Kurkuma poeder en zeezout/zwarte peper

 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Vet een ovenschaal in en strooi wat zout/peper over de drumsticks
  • Leg de drumsticks met verse rozemarijn in een ovenschaal en schuif in de oven, laat ongeveer een uur bakken

 

Na een half uur begin je met de rest van de ingrediënten:

  • Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes
  • Stoom de zoete aardappel zacht
  • Wok ondertussen de beukenzwam in wat kokosolie en kurkuma kruiden (ongeveer 4 minuutjes)
  • Pureer de zoete aardappel en voeg verse kruiden en een klein klontje boter eraan toe
  • Bewaar wat extra zoete aardappel voor de volgende dag (als lunch bijvoorbeeld)

IMG_20150209_070831

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...