Pompoensoep met gember en shiitake

Ja, ik geef het toe… ik ben een echte soephoofd. Ochtend, middag, avond en ’s nachts, een soepje gaat er altijd wel in. Nu is het weer tijd voor pompoensoep! Pompoensoep is een van mijn favoriete soepen. Romig door de kokosmelk en scherp door de verse gember. Een rood pepertje past hier ook goed bij, deze had ik alleen niet meer liggen. Wat ik wel had liggen was wat gedroogde shiitake. Erg lekker al zeg ik het zelf 😉

 

1 pompoen

2 uien

½ prei

1 cm gember

1 el gedroogde shiitake

kokosmelk

  • Fruit de ui, knoflook, prei, gember en shiitake in een flinke laag kokosolie en laat een paar minuten op zacht vuur bakken.
  • Was ondertussen de pompoen onder water af. Als je een biologische pompoen hebt, dan kun je de schil eromheen laten. Zo niet schil de pompoen dan even.
  • Snijd de pompoen in grove stukken. Je kan de pitten eruit halen maar je kunt ze ook meekoken zodat je de zink uit de pitten in de soep opvangt.
  • Doe nu de stukken pompoen in de soeppan bij de rest van de ingrediënten en voeg water toe. De pompoen moet net boven het water uitsteken.
  • Voeg (Keltisch) zeezout, peper en eventueel wat chilipoeder toe.
  • Na ongeveer 20-25 minuten koken, prik je met een vork in de groenten om te voelen of het zacht genoeg is om te mixen met een staafmixer.
  • Voeg na het serveren een beetje kokosmelk toe

 

Heb je de pitten erin laten zitten? Schenk de soep dan eerst door een zeef. Je kunt het mengsel van pompoenpitten vervolgens nog even doorkoken zodat het wat zachter wordt en daarna in de oven zetten (voorverwarmd op 180 graden).  Bak de pitten tot ze lekker knapperig worden.

Pompoenpitten zitten vol met zink, dus zonde om weg te gooien!

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...