Pompoen – Pastinaaksoep

Wat doe je als je verschillende soorten groenten hebt liggen die op moeten? Een soep maken!

En laat ik nu echt helemaal gek soep op zijn 😉

Zeker met koud weer kan een soep verwarmend zijn voor het lichaam.

 

1 pompoen

3 pastinaak

1 ui

Stukje gember

1 teentje knoflook

Kurkuma, zeezout en peper

*kurkuma in combinatie met zwarte peper wordt het beste in je lichaam opgenomen

*kurkuma is o.a. onstekingsremmend

Optioneel: rood pepertje

 

  • Je hoeft de pompoen niet te schillen. Je kan deze met of zonder pitten koken. Vandaag heb ik niet zoveel tijd dus verwijder ik de pitten. Snijd vervolgens de pompoen in grove stukken.
  • Pastinaak schillen en in grove stukken snijden.
  • Schil en snijd het uitje.
  • Schil en snijd het stukje gember. Schil mag je er ook aan laten zitten.
  • Verwarm een soeppan met kokosolie (liefst met geur) en fruit daar het uitje met knoflook in.
  • Voeg daarna de groenten toe en bak deze kort mee.
  • Voeg water toe en zorg dat de groenten net boven het water blijven uitsteken.
  • Laat ongeveer 30 minuten koken. Zodra de groenten zacht zijn kun je de pan van het vuur halen en met een staafmixer pureren.
  • Breng tenslotte op smaak met zeezout, kurkuma en peper en scheutje olijfolie.
  • Deze soep is heerlijk met gebakken kip of een hamburger.

Pastinaak en pompoen zijn voorbeelden van koolhydraatrijke groenten.

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...