Paleo proof keukenkastje! Blog van: Patricia

Als je wilt starten met gezonde voeding, dan kom je er al snel achter dat de keukenkastjes gevuld zijn met heel veel producten welke misschien niet zo handig zijn. In mijn woorden niet ‘paleo proof’ 😉

Als ik thuis (alleen ik eet volgens een paleo leefstijl) een kijkje neem in de kastjes staat er van alles. Denk hierbij aan een pot pindakaas, kant en klare sauzen, bloem, pasta en nog veel meer! Gelukkig heb ik mijn eigen kastje tegenwoordig die wel ‘paleo proof’ is.

Er zijn heel veel producten die je kunt vervangen door andere producten, welke in mijn ogen gezonder zijn. Zo min mogelijk bewerkt en zonder rare toevoegingen.

Hieronder vind je een lijst met producten waar ik zelf vaak mee kook en die standaard in mijn keukenkastje te vinden zijn;

Producten die ik zelf niet meer gebruikVervangers
PastaBoekweitnoodles (King Soba)
PindakaasAmandel Pasta
SuikerHoning
AardappelenZoete aardappelen
BloemBoekweitmeel , Amandelmeel , Kastanjemeel
KoffiemelkKokosmelk, of een ander soort notenmelk

De amandel is een pit, geen noot, waarvan je ook lekkere melk kunt maken

Bak en Braad boterKokosolie (met geur en extra vierge) en/of Ghee (= geklaarde boter, zie mijn vorige blog)
MaïzenaJohannes broodpitmeel
ChocolaChocolade reep puur minstens 80%
Snacks zoals chips , nootjes etcOngebrande ongezouten noten, een handje amandelen (Geen pinda’s, dit is een peulvrucht)
RijstQuinoa, boekweitgrutten

 

Natuurlijk zijn er nog meer ingrediënten die in jouw (Paleo) kastje kunnen staan, denk hierbij aan;

  • Paprikapoeder, Ceylon kaneel, Zeezout ( Himalaya/Keltisch), Italiaanse kruiden, Oregano, Kurkuma, zwarte peper
  • Tonijn uit blik (MSC logo voor een verantwoord visje)
  • Gedroogde vruchten (geen suiker toegevoegd en ongezwaveld)
  • Baking Soda
  • Boekweit crackers (let op; het blauwe pakje van le pain des fleurs bevat geen suiker, de groene wel)
  • Eieren (vrije uitloop)
  • Pompoen en/of pijnboompitten
  • Olijven
  • Kokosrasp

 

Ik hoop dat jullie genoeg inspiratie hebben opgedaan en aan de slag kunnen gaan met jullie eigen ‘paleo’ keuken kastjes. Ik hoor natuurlijk graag of dit is gelukt! Je kunt een reactie achterlaten op Facebook Young Voedingsadvies of op mijn persoonlijke pagina. Vragen zijn ook altijd welkom!

Geschreven door: Patricia Blauwhoff

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...