Paleo Kokos Ontbijt

kokos

Paleo Ontbijt Met Kokos!

Een paleo ontbijt wat ook als lunch en dessert gegeten kan worden

Waarom volg ik 80% van de tijd een paleo eetpatroon? Ongeveer 3,5 jaar geleden had ik veel last van maandelijkse blaasontstekingen, terugkerende candida en een tekort aan maagzuur (wat voelt alsof je juist teveel maagzuur hebt). Ik kwam toen bij Yvonne van Stigt en zij gaf aan dat het verstandig zou zijn om suikers als brood, pasta, rijst te laten staan. Ook fruit mocht ik even niet aanraken.

 

De eerste twee weken waren hel

De eerste twee weken waren hel. Het voelde voor mij weer alsof ik aan het stoppen was met roken. Gelukkig kreeg ik het advies van Yvonne om wat valeriaan te slikken als ik het moeilijk had. Dat maakte mijn lichaam rustig en hielp mij die twee weken doorkomen.

 

De 80/20 regel

Tegenwoordig ben ik niet meer zo streng voor mijzelf. Ik weet nu door die periode heel goed wat ik wél en niet kan verdragen. Dat is fijn. En als ik er nu op terugkijk zijn die klachten de reden geweest om te gaan studeren en meer te weten te komen over voeding en het menselijk lichaam. Daarom zeg ik altijd: everything happens for a reason!

 

Dit ontbijtje was een noodoplossing omdat ik bijna niks meer in huis had liggen… en wow wat ben ik daar blij mee want het is onwijs lekker en vult! Enjoy!

 

Paleo Kokos Ontbijt

‪‎kokosmelk (200 ml)

‪‎banaan (1 stuk)

‪‎rauwecacao (2 el)

‪‎pompoenpitten (1 el)

Kokosmelk laat je een nachtje in de koelkast staan. Ik heb die van ‪gotan gebruikt maar deze kokosmelk van Puur Mieke is ook prima! Volgende ochtend doe je alle ingredienten samen in een schaaltje en lekker smullen.

 

Liefs Jessica

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...