Young Voedingsadvies

Jessica Young

Voedingsdeskundige en Epigenetisch therapeut

Koken voor anderen en kookles geven, dat is waar ik elke dag voor opsta. Vier jaar geleden ben ik gestart met het geven van voedingsadvies en nu uitgegroeid naar het verzorgen van kookworkshops en catering. En daarmee bedoel ik niet perse les in snijtechnieken of verschillende chef termen uitleggen. Nee, mijn doel is om jou kennis te laten maken met verschillende gerechten en culturen, maar ook uitleggen wat de link is tussen voeding en het lichaam.

 

Tijdens de kookworkshops leer je niet alleen koken, je gaat ook leren samenwerken. Van begin tot eind is het samenwerken. De ingrediënten voor een geslaagd gerecht is namelijk óók goed lezen, uitvoeren en tot slot de presentatie. Teambuilding dus.

 

Vanuit mijn studie heb ik geleerd en ervaren dat iedereen uniek is. Elk lichaam heeft een eigen handleiding, en daarom heb ik in januari besloten om mijn aanbod in kookworkshops te vergroten. Waarbij mensen zelf de keus kunnen maken om een workshop te volgen geheel vrij van gluten en koemelk. Of een workshop waar matig gebruik gemaakt wordt van gluten en geitenzuivel.

tapas9

Na 3,5 jaar is het mij opgevallen dat de meeste deelnemers van mijn kookworkshops vrouwen of moeders zijn, die simpelweg hulp nodig hebben met het integreren van gezonde voeding in hun leven wat vaak bestaat uit werk, sport en/of een gezin runnen.

Ik mag mijzelf een ervaringsdeskundige noemen als het gaat om planning en gezond eten. Sommige dagen ben ik helemaal volgeboekt en ontzettend druk. Het is dan makkelijk om iets te bestellen of toch iets te kopen wat minder gezond is. Voeding wat vaak ook weinig of geen energie op de langere termijn geeft… Ik bedoel daarmee dat ik dan snelle suikers (wit brood, een cracker met zoet beleg) pak voor snelle energie met daarna een ontzettend grote dip. Niet zo handig als ik die dag moet knallen 🙂

 

Tijdens de workshops laat ik zien dat het ook anders kan

Omdat ik geleerd en ervaren heb dat iedereen uniek is. Elk lichaam heeft een eigen handleiding, en daarom heb ik in januari besloten om mijn aanbod in kookworkshops te vergroten. Waarbij mensen zelf de keus kunnen maken om een workshop te volgen geheel vrij van gluten en koemelk. Of een workshop waar matig gebruik gemaakt wordt van gluten en geitenzuivel.

Persoonlijk vind ik het belangrijk om in de keuken gebruik te maken van zoveel mogelijk biologische en seizoensgebonden producten. Back to basic. Italiaans koken waarbij je de home made pasta zelf maakt, sushi vol met groente en vis of een high tea waar we onder andere aan de slag gaan met gedroogd fruit en notenmelk.

sushi

Het doel is dat je na de workshop zelfverzekerd de dag kunt starten en weet waarom je voor bepaalde producten kiest. Daarom krijg je na afloop een mapje vol informatie over de medicinale werking van kruiden, een boodschappenlijst én een voedingsschema voor een hele week. Zo heb je alle kennis in huis om gezond en vol energie door het leven te gaan.

 

Zodra je de stap zet om beetje bij beetje je levensstijl te veranderen, dan zal je merken dat andere mensen dit gaan opmerken. Je gaat er namelijk krachtiger, energieker en vrolijker uitzien. 

Stuur gerust een mail als je vragen hebt over een van onze kookworkshops, of een persoonlijk gesprek wilt. Ik leg je graag uit wat de workshops inhouden en wat ik voor jou als voedingscoach kan betekenen.

In mijn werk houd ik daarom de volgende basisprincipes aan:

  • Probeer zoveel mogelijk verse producten te kopen, het liefst ook biologisch
  • Probeer seizoen producten te kopen, liefst uit eigen land
  • Gevarieerd en voldoende eten is belangrijk om verschillende voedingsstoffen binnen te krijgen en het optimale uit je lichaam te halen
  • Persoonlijk raad ik het gebruik van suppletie in veel gevallen aan, door veredeling van de landbouwgrond en bijvoorbeeld door het gebruiken van pesticiden gaan veel voedingsstoffen verloren

Naast voedingsdeskundige ben ik ook gecertificeerd Oerslank Coach en werkzaam als coach bij Beweegprofs.

JESSICA YOUNG