Waar komt mijn liefde voor koken vandaan?

Geboren in New York, met een Joodse vader van Amerikaanse afkomst, ben ik opgegroeid in een smeltkroes van culturen. Hoewel mijn moeder Nederlands is, werd thuis vrijwel nooit Hollandse pot gekookt, ook niet toen ik vanaf mijn vierde weer in Nederland woonde. Mijn ouders kookten vooral Italiaans, Chinees en Spaans. Er stond altijd een grote salade op tafel en groenten vormden de basis van onze maaltijd.

Ik kan mij herinneren dat ‘eten’ gelijk stond aan gezelligheid aan tafel. In de winter binnen en op zonnige dagen in de tuin. Samen eten was en is een sociaal gebeuren, waar ik met veel plezier aan terugdenk en nog steeds van geniet. Ook herinner ik mij veel van de Joodse feestdagen die wij – toen ik jonger was – vierden. Zoals Chanoeka en Pesach. Deze dagen gingen gepaard met bijzondere gerechten en tradities.

Mijn jeugd en opvoeding heeft mijn interesse in andere culturen, wat zij eten/drinken en hoe zij met voedsel omgaan gevoed. In mijn kookworkshops staan de internationale keuken, het knusse familiegevoel en gezonde gerechten centraal.

Met veel plezier bereis ik nu de wereld, met in mijn bagage altijd een notebook en messenset, hongerig naar inspiratie en nieuwsgierig naar wat er wie er op mijn pad komt. Het reizen is voor mij een queeste naar authentieke, kleurrijke recepten. Oma’s geheime recept, tante’s origineelste baksels en neefs meest eigen kruidenmengsel. Onvervalst, voor échte fijnproevers.

Reis je met mij mee?