Recept: Havermout Koekjes

Havermout Koekjes

Havermout Koekjes maken zonder oven

De havermout koekjes zijn geïnspireerd door de ‘no bake cookies’ gevonden op www.foodnetwork.com en ook wel door mijn Amerikaanse vriendje die ineens zin had in deze havermout koekjes! Uiteraard ga ik geen havermout koekjes maken waar geraffineerde suiker in zit, dus heb ik mijn eigen variant gemaakt. Binnen 15 minuten in de koelkast…en na 10 minuten in de koelkast kun je ze al lekker eten! Enjoy!

 

Ingrediënten:

400 gram (glutenvrije) havermout

4 el honing

60 ml kokosmelk

120 gram grasboter

4 el (rauwe) cacaopoeder

120 gram amandelpasta (of een andere notenpasta)

1 stokje vanille

Snufje zeezout

 

  • Bekleed een bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
  • Breng de honing, kokosmelk, roomboter en cacao aan de kook in een middelgrote pan op matig vuur, af en toe roeren, zodra het gaat pruttelen nog 1 minuut laten staan.
  • Haal vervolgens van het vuur. Voeg de havermout, amandelpasta, vanille en zout toe, en roer goed door elkaar.
  • Schep met twee lepels kleine koekjes op het stukje bakpapier en ga door tot het beslag op is.
  • Zet vervolgens minimaal 5 minuten in de koelkast, of bewaar ze in de vriezer.

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...