Nakd repen onder de loep! Gezond tussendoortje of niet?

appel

Nakd Repen, hoe smaken ze en wat zit erin?

Zelf eet ik graag de repen van Nakd. Ze geven mij toch een beter gevoel dan andere repen die vaak vol zitten met toegevoegde suikers. Al die toegevoegde suikers in ‘gezonde’ tussendoortjes vind ik zonde om te eten dus zoek ik vaak naar tussendoortjes waar geen toegevoegde suikers* inzitten. De repen van Nakd bevatten wel suikers, maar dit zijn natuurlijke suikers van dadels en fruit die in deze repen verwerkt zijn.

In dit blog vertel ik over mijn drie favoriete repen, de ingrediënten en natuurlijk hoe ze smaken.

Nakd Banana Crunch

banaan

Zoals de naam al beschrijft smaakt deze reep naar banaan. Ik vind deze reep erg lekker, maar de bananensmaak wel erg overheersend. Je moet dus wel van de smaak van bananen houden wil je deze reep eten.

Energie103 kcal
Vet2,4 gram
Waarvan verzadigd0,5 gram
Koolhydraten14,4 gram
Waarvan suikers13,3 gram
Vezels1,3 gram
Eiwitten5,5 gram
Zout0,2 gram

Ingrediënten: Dadels (43%), soja eiwit (18%), cashewnoten (15%), rozijnen (15%), banaan (6%), appelsapconcentraat (3%).

Zoals je kunt zien bij de ingrediënten is deze reep niet geheel Paleo proof. Zo bevat de reep soja en appelsap concentraat. Daarnaast bevat de reep ook vrij veel suikers en hoewel het grootste gedeelte afkomt van de dadels, rozijnen en banaan is ook een klein gedeelte afkomstig van het appelsap concentraat. Al met al vind ik het een verantwoorde reep die je zeker af en toe kan nemen.

Nakd Apple Crunch

appel

Een andere variant van de Crunch en deze keer met appel smaak. Een totaal andere smaak dan de banaan en ook een stuk frisser van smaak. Ik vind deze zelf iets minder lekker, omdat ik de smaak een beetje op afwasmiddel vind lijken (niet dat ik dit ooit gegeten heb). Maar voor af en toe vind ik het een prima reepje om te eten als ik vreselijke honger heb en niks anders bij de hand heb.

Energie107 kcal
Vet2,4 gram
Waarvan verzadigd0,5 gram
Koolhydraten15,2 gram
Waarvan suikers14,1 gram
Vezels1,5 gram
Eiwitten5,5 gram
Zout0,2 gram

Ingrediënten: Dadels (43%), sojaeiwitten (17%), cashewnoten (15%), rozijnen (14%), appel (7%), appelsapconcentraat (4%).

Ook deze reep is niet geheel Paleo proof net zoals de Banana Crunch. Ook bevat deze reep 1 gram suiker meer dan de vorige. Ik verwacht dat dit komt, omdat er meer appel en appelsapconcentraat in zit (suikers). Deze reep zal ik ook niet snel nog een keer kopen, omdat ik de smaak ook wat minder vind dan de andere repen van Nakd.

Nakd Pecan Pie

pecan pie

Energie156 kcal
Vet11,0 gram
Waarvan verzadigd0,9 gram
Koolhydraten12,7 gram
Waarvan suikers12,0 gram
Vezels3,1 gram
Eiwitten2,7 gram
Zout<0,1 gram

Ingrediënten: Dadels (52%), pecannoten (28%), amandelen (20%).

Van de Crunch repen gaan we naar de Pie repen. Deze reep zou moeten smaken naar pecannoten, maar ik vind de smaak weinig weg hebben van pecannoten. Dat betekent niet dat ik deze reep niet lekker vind, want ik vind deze een van de lekkerste. Dit komt omdat de smaak minder zoet is dan de twee bovenstaande repen. Voor mij is deze reep zeker een blijvertje.
Van deze ingrediënten lijst word ik blij. Puur natuur en lekker veel noten, die ervoor zorgen dat je langer verzadigd bent. Dit is ook te zien in de voedingswaarde. Het bevat zichtbaar meer vet dan de andere twee repen (door de noten) en iets minder suiker. Dit zorgt bij min in ieder geval dat ik wat langer vol zit van deze reep. Wat mij betreft wint deze het qua smaak en voedingswaarde.

Kijk voor meer tussendoortjes op de website.

*Ik zeg specifiek toegevoegde suikers, omdat een appel of banaan ook suikers bevatten. Dit worden natuurlijke suikers genoemd en hoewel je lichaam geen verschil ziet tussen toegevoegde suikers en natuurlijke suikers kies ik toch liever voor natuurlijke suikers, omdat je met deze voedingsmiddelen ook andere gezonde voedingsstoffen erbij krijgt.

Klik hier voor workshops en meer.

Liefs Anneloes

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...