Pompoen soep met zongedroogde tomaat
Pompoen is een mooie koolhydraatbron. Het zorgt voor veel energie en je bent een lange tijd verzadigd. Door de zongedroogde tomaten krijgt het een licht pittige smaak. Tijdens het koken kun je ervoor kiezen om de pompoenpitten mee te koken. Hier zit namelijk zink in wat o.a. ondersteuning biedt aan het immuunsysteem. Je kunt de pitten ook roosteren, zie hier voor het recept.
In pompoen zit ook een goede portie vitamine A. Vitamine A zorgt o.a. voor onze slijmvliezen. Merk je dat je huid droog is, eet dan wat vaker pompoen.
Je kunt veel verschillende gerechten maken met pompoen. Pannenkoekjes, soepen, smoothies of bijvoorbeeld in de oven roosteren.
Pompoen met zongedroogde tomaten
1 pompoen
Handje zongedroogde tomaten
1 ui
1 knoflook
½ el Oregano
½ el Tijm
½ el Rozemarijn
Fruit alle ingrediënten behalve de pompoen en tomaten.
Snijd ondertussen de zongedroogde tomaat in fijne reepjes.
Voeg nu de pompoen en tomaat aan de ui en knoflook in de pan.
Voeg na 5 minuten roeren water toe en laat ongeveer 30 minuten koken.
Zet de staafmixer erop en eet de kipfilet er los bij.
**kies je ervoor om de pompoen pitten mee te koken? Kook dan het geheel eerst zonder de tomaten. Nadat de pompoen zacht is kun je het geheel met een staafmixer pureren en zeven. Daarna weer op zacht vuur verder koken met de tomaten eraan toegevoegd.