Lunch Recept: Tapioca Pannenkoek

cassave

Ekoplaza

Bij de Ekoplaza heb ze tegenwoordig ook tapiocameel. Heel fijn want ik gebruik dit regelmatig in pannenkoek recepten!

tapioca

tapiocameel

20151210_120052

boekweitmeel

 

Wat is tapioca?

Tapioca is afkomstig van cassave of maniok. In tapioca zit veel zetmeel waardoor je vrij snel een vol gevoel ervaart. Ik vind dat voor een lunch erg prettig maar bijvoorbeeld niet als ik nog moet sporten erna. Dan eet ik liever iets lichts. De knol bevat naast zetmeel ook blauwzuur wat giftig is voor de mens. Cassave wordt eerst lang gekookt voordat je het kunt eten. Van verschillende mensen heb ik gehoord dat zij een opgeblazen gevoel ervaren na het gebruik van tapiocameel. Dit kan komen doordat de samenstelling lijkt op gluten en daardoor vervelende klachten kan veroorzaken. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, dus het is goed voelen of het wel of niet bij jouw lichaam past.

 

Recept Tapioca – Boekweitmeel pannenkoek

4 el tapiocameel

4 el boekweitmeel

2 eieren

Water

Zeezout

Peper

Snufje komijn

Snufje kurkuma

 

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat draaien tot alles goed vermengd is. Mocht het nog te dik zijn dan kun je er water bij toevoegen. Als het te dun is dan voeg je er wat meel aan toe.

 

Ik had ook nog een basilicumpesto staan van de dag ervoor. Wat ik er lekker op gesmeerd heb.

Je kunt er ook wat zelfgemaakte mayonaise en kipfilet op doen of bijvoorbeeld avocado met tonijn.

Enjoy!

 

 

 

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...