Young Voedingsadvies

Kookworkshop kinderen

kinderen

Jessica Young

Jessica: “Voeding wordt een steeds belangrijker onderwerp voor mensen. En gelukkig maar, want iets wat wij drie, vier of soms wel vijf keer per dag doen heeft wel degelijk invloed op onze gezondheid en hoe wij ons voelen.

Maar wat eten we eigenlijk? Eten we gezond genoeg? Krijgen we wel voldoende voedingsstoffen binnen? En hoe krijg je kinderen aan de gezonde voeding ūüėČ Deze vragen zullen met¬†een kookworkshop en een interactieve presentatie¬†voor de ouders beantwoord worden!”

Thema 21 mei ‘Dierlijk of vegetarisch?’:¬†

Kookworkshop voor kinderen

Presentatie over voeding voor ouders

Na afloop een uitgebreide proeverij

Educatief, inspirerend en gezellig!

Workshop voor thuis én op school

wakker dier

wakker dier

  • Leeftijd: 8+ (voor kinderen onder de 8 jaar, neem even contact met ons op)
  • Deelname: gratis ¬†(je mag zelf bepalen wat je wilt geven)
  • Wij hebben plek voor minimaal 6 en maximaal 10 kinderen
  • Zondag 21 mei¬†van 10:15-12:00
  • Natuurkwartier Nieuwegein, geinoord 9
  • Kijk voor meer informatie op onze Facebook pagina
  • Bekijk¬†hier¬†ons filmpje!
Ik wil graag meer weten!Ik wil me graag aanmelden!

duurzaam

Keren van Straten

‚ÄúWat eten we vandaag?‚ÄĚ vraagt mijn dochter. Herkenbaar voor velen. Wij ouders bedenken het, wij maken het en onze kinderen eten het. Maar wat als we onze kinderen hierbij meer zouden betrekken? En samen met onze kinderen het avondeten zouden samenstellen, samen boodschappen gaan doen, samen koken en uiteindelijk samen eten? Dat kost waarschijnlijk iets meer tijd, maar levert iets geweldigs op!

Dan zouden we waarschijnlijk ook een andere soort vragen krijgen van onze kinderen. Zoals ‘wat is dat?’ Of ‘waarom kies je hiervoor en niet voor iets anders?’ En ‘waar komt dat¬†vandaan?’ etc.

Wat weten wij ouders eigenlijk over het voedsel dat we kopen? Waar komt het vandaan? Maken we bewuste keuzes of kijken we alleen naar de prijs? Wie heeft ervoor gezorgd dat we het op ons bord krijgen?

Het zou nog mooier kunnen zijn als onze kinderen zelf bewuste keuzes zouden kunnen maken, zoals de keuze voor duurzame vis, seizoensgroenten- en fruit die niet in een plastic verpakking zitten en Fairtrade producten.

Tijdens de kookworkshop gaan we op een leuke educatieve manier smaken en geuren ontdekken, samen koken en bewuster worden van wat we eten! – Keren, Duurzaam Gericht