Young Voedingsadvies

Kookworkshop: Dierlijk of vegetarisch?

Op 21 mei waren de moestuinen het thema. De kinderen hebben een moestuin op hun bord gemaakt, door eerst te starten met wat aarde (roggebrood) en vervolgens uit allerlei groente te kiezen om het moestuintje af te maken!
Tijdens de workshop werd er lekker geproefd van de verschillende dipsausjes (door de kids gemaakt!) en groente.
 
Het was weer leerzaam, gezellig en vooral erg lekker!
Als we kijken naar de maaltijd van een gemiddelde Nederlander dan bestaat dat nog vaak uit een stuk vlees, gevogelte, groenten en een aardappel of een pastagerecht. Vis zag je de laatste tijd steeds vaker terugkomen maar met de negatieve berichten over vis (ziekte, bevuiling, kweek) zie ik dat ook weer langzaam afnemen. Over vis gaan we het een andere keer hebben. Op 21 mei willen Keren en ik graag meer vertellen over het eten van een verantwoord stukje vlees en gevogelte. En hoe je toch aan eiwitten kunt komen als je iets minder vlees gaat eten of voor een vegetarische levensstijl gekozen hebt.