Kerstbrood
KERSTMIS, het is bijna zover. De tijd om gezellig en uitgebreid te gaan ontbijten aan een mooi gedekte tafel en daar horen mooie en heerlijke producten bij. Dit noten-vruchten kerstbrood is ideaal om op tafel te zetten. Gemaakt in een handomdraai en je huis gaat er ook nog eens heerlijk naar ruiken.
Recept noten-vruchten kerstbrood
Ingrediënten
- 200 gram boekweitmeel
- 150 gram noten, 100 gram gehakt, 50 gram heel
- 6 eieren
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 bananen (gebruik bananen die bruin zijn)
- 150 gram gedroogde cranberries
- Kokosolie, om de cakevorm in te vetten
Bereidingswijze (oven op 180 graden)
- Klop de 6 eieren samen met de geprakte banaan totdat er een schuimige massa ontstaat. Voeg daarna de kaneelpoeder toe en spatel dit erdoorheen.
- Daarna voeg je het boekweitmeel toe en dit spatel je er ook doorheen. Als dit goed gemengd is doe je de gedroogde cranberries, en de noten erbij. Meng dit nog even goed door elkaar.
- Vet de bakblik in met kokosolie of doe een stuk bakpapier in de cakevorm. Giet het mengsel in de cakevorm en doe er een velletje bakpapier overheen.
- Zet het in de oven voor 25 minuten met het bakpapier over de mix heen. Na 25 minuten haal je het bakpapier eraf en zet je het nog voor 25 minuten in de oven.
- Nadat het brood 50 minuten heeft gebakken haal je het uit de oven en laat het nog even afkoelen alvorens je het uit de bakblik haalt.
- Snijd het brood in mooie plakjes en klaar is je heerlijke kerstbrood. Eet smakelijk
Liefs, Anneloes
Schuim massa van de geklopte eieren en de geprakte bananen
Cranberries door het beslag
Bakpapier over de cake