Kastanjemeel, eiwitbommetje!

Kastanjemeel

 

De smaak is nootachtig maar ook zoet. Heel lekker voor een ontbijt, lunch of een keertje ’s avonds!

Kastanjemeel is glutenvrij, waar ik zelf veel baat bij heb. Van tarwe krijg ik o.a. last van maagzuur wat omhoog komt en ontstekingen, zoals een blaasontsteking. Tja, wie had dat gedacht…van voeding een blaasontsteking 😉

Kastanjemeel is rijk aan eiwitten en gezonde koolhydraten. Het geeft een lang verzadigd gevoel en zorgt ervoor dat je niet snel naar iets anders te eten grijpt, zoals je met brood vaak wel hebt.

 

Hieronder vind je een heerlijk en simpel kookrecept voor het maken van kastanjemeel pannenkoekjes

200 gram kastanjemeel

2-3 vrije uitloopeieren

Lauw water (toevoegen tot je de juiste dikte van pannenkoek beslag hebt bereikt)

 

Alle ingrediënten mixen en in kokosolie bakken.

Kastanjemeel kleurt vrij snel dus laat de pan niet te heet worden.

Op het pannenkoekje kun je plakjes banaan met kaneel of je voegt appel/kaneel aan het beslag toe.

 

Enjoy!

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...