Kastanjechampignon Saus Paleostyle!

Kastanjechampignon saus Paleostyle

Gisteren heb ik gehaktballen gemaakt met een champignonsaus…en wat was die lekker!!

Voor de saus gebruik ik kastanjechampignons. Die smaken iets lekkerder (mijn mening) dan de witte champignons.

 

B12

In kastanjechampignons zitten B vitaminen, waaronder de B12. Vegetariërs hebben veel baat bij het eten van kastanjechampignons.

 

Gerechten met kastanjechampignon

Regelmatig maak ik gerechten met champignons. Gisteren heb ik een heerlijke kastanjechampignon saus gemaakt. In plaats van jus ging dit sausje over de gehaktbal! Ook kun je een omelet, soep, fritatta en bijvoorbeeld pannenkoeken maken met champignons!

 

Ingrediënten

100 gram kastanjechampignons

150 ml kokosmelk

½  ui

1 teentje knoflook

1 el gedroogde oregano

1 tl rode wijn azijn

1 tl arrowroot (kan altijd meer, maar start hiermee)

Beetje grasroomboter om mee te bakken

 

  • Borstel de champignons schoon
  • Schil en snijd het uit en de knoflook
  • Pak een steelpannetje en verwarm wat grasroomboter daarin
  • Fruit het uitje en knoflook en voeg de oregano toe
  • Voeg na ongeveer 5 minuten de kastanjechampignons toe en bak ongeveer 5 minuten door
  • Voeg nu al roerend de kokosmelk en azijn toe en ga door tot het kookt
  • Haal vervolgens direct van het vuur af en zet de staafmixer erop
  • Pureer en voeg arrowroot toe tot de gewenste dikte is bereikt

 

Tijdens de Gezonde Tussendoortjes en OER kookworkshops leer je oa sauzen en gezond broodbeleg maken! We hebben voor beiden workshops nog plek 🙂

 

Enjoy! Liefs, Jessica

champignons

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...