Israëlische kookclinic

Kek en Koosjer kookclinic!

De Israëlische keuken is een mix van joodse keukens uit de hele wereld, oude tradities en rituelen met lokale producten uit Israël. Het is een keuken die nog steeds in ontwikkeling is en wordt gekenmerkt door zijn regels omtrent Koosjer eten, en door internationale invloeden.

Grofweg kan deze verdeeld worden in twee groepen: de Asjkenazische keuken en de Sfaradische keuken. Elk kent zijn eigen kruiden en specerijen, en producten uit de eigen omgeving. Zo gebruiken de Asjkenazische joden vooral peterselie en dille als kruiden, en mierikswortel als pikante touch voor de gerechten. De Sefardische joden gebruiken daarentegen veel knoflook, olijfolie en citroen, en meer aromatische kruiden en hete specerijen, zoals koriander, gember, komijn en kaneel.

Tijdens deze Israëlische kookclinic leer je meer over de regels van Koosjer koken: de keus van voedselsoorten, de bereiding daarvan en de combinatie van producten. Maar vooral maak je kennis met de spannende en gevarieerde smaken van de Israëlische keuken.

Een interessante, kleurrijke en smaakvolle workshop!

Klik hier voor meer info of aanmelden.

Workshop details:

  • Inclusief recepten
  • Inclusief drank (Hollandse bar + glas bubbels)
  • Groepen vanaf 6 personen
  • Tijdsduur 3,5 uur
  • € 57,50 per persoon