Indiase Wortelsoep: Mild Pittig En Heel Gezond!

Soep, tja wat kan ik zeggen, ik ben GEK op soep! Het hele jaar rond…en het maakt niet uit welk dagdeel. Ik kan zelfs als ontbijt soep eten. Lekker verwarmend en vult altijd goed.

Wel ben ik meer van de gebonden soep. Een goede kippen, – of groentesoep vind ik wel erg lekker.

Om mijn soep op smaak te brengen gebruik ik altijd verse of gedroogde kruiden, (zee)zout, peper. Ik bak in roomboter of kokosolie en gebruik een staafmixer voor het pureren. Soep kun je ook goed invriezen. Wel eerst laten afkoelen voordat je het in de vriezer zet.

Afijn, enough about me! Hieronder vind je het recept…

 

 

 

Indiase Wortelsoep met rode peper (2 personen)

 

500 gram wortel

½ el komijn

1 tomaat

100 ml kokosmelk

½ cm gember

1 ui

1 knoflook

1/2 rode peper (je kan altijd meer toevoegen)

Peterselie en/of koriander

Keltisch zeezout of Himalaya zout en peper

Optioneel: Griekse yoghurt

 

 

  • Schil en snijd de wortel, gember, ui en knoflook in stukken
  • Hak de rode peper fijn
  • Snij de tomaat in partjes
  • Verwarm een soeppan met roomboter of kokosolie
  • Fruit daarin de ui, knoflook, gember en rode peper
  • Voeg na ongeveer 5 minuten de wortel en tomaat toe en bak 5 minuten mee
  • Voeg nu 1 el komijn toe + genoeg water zodat alle groente net onder water komt te staan en laat 15 minuten koken met deksel op zacht tot middelhoog vuur
  • Haal de pan na 15 minuten van het vuur af en pureer met een staafmixer
  • Voeg nu de kokosmelk toe en water tot het de juiste dikte heeft bereikt

 

Indiase soep

 

  • Tot slot zout en peper toevoegen en eventueel extra komijn
  • Zet nog even op het vuur en strooi voor het serveren de peterselie/koriander over de soep
  • Als je een wat zuurdere soep wilt, voeg dan 1 a 2 el Griekse yoghurt toe

 

Wil je weten waarom komijn gezond is voor ons lichaam? Klik dan hier.

 

Wij bieden verschillende kookworkshops aan waarbij je met specerijen en kruiden aan de slag gaat. Wil je daar meer over weten? Klik dan hier.

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...