Ik Lust Geen Groente!

koken met kinderen

 

Ik lust geen groente!

Wij willen jou graag helpen om het eten van groenten leuker te maken voor kinderen. Zoals je in onze nieuwsbrief hebt gelezen kun je dit doen door groenten te verstoppen in verschillende soorten gerechten. Hieronder delen wij twee extra recepten én meer informatie over ons inspirerende kookprogramma voor kinderen en ouders! Lees je mee?

 

Zoete aardappelkoekjes

De naam zegt het al. ZOETE aardappelkoekjes.  Ze zijn lekker zoet en er zit groente in. Zoete aardappel is namelijk een groente en geen aardappelsoort wat vaak gedacht wordt. Een lekker gerecht wat helemaal niet smaakt naar groente.

 

zoete aardappelkoekjes

 

Ingrediënten voor 2 grote eters of 4 kleine eters:

400 gram zoete aardappel. Geraspt en geschild

1 gesnipperde rode ui

2 fijn gesneden tenen knoflook

1 tl tijm

½ tl zout

2 el boekweitmeel

2 eieren

3-4 el kokos- of olijfolie

 

Bereiding (circa 50 minuten):

Doe de zoete aardappel met de rode ui, knoflook, tijm, zout boekweitmeel en de eieren in een kom en roer dit goed door elkaar. Verhit dan 2 el olie in een koekenpan en schep hier een lepel van het beslag in. Druk dit plat met de achterkant van de lepel om er een koekjesvorm van te maken. Herhaal dit totdat er ongeveer 4 à 5 koeken zijn gemaakt. De koekjes zijn in 6 minuten klaar (3 minuten aan elke kant). Ga net zo lang door tot het beslag op is.

 

Wortelpuree met knolselderij en courgette

De smaak van een zoete wortel wordt vaak gewaardeerd door kinderen. Daarom is een wortel ideaal om te verstoppen in gerechten. Zo eet je kind een heerlijke portie groente zonder dat hij of zij het doorheeft. Ideaal toch?

 

wortelpuree

 

Ingrediënten voor 4 personen:

500 gram winterpeen

¼ knolselderij

½ cougette

2 el boekweitmeel + 1 el water

1 tl oregano

Peper en zout

 

Bereiding

Schrap de winterpeen en snijd de uiteinden eraf. Snijd dit daarna in stukken van 5 cm en maak de knolselderij schoon en snij dit in kleine blokjes. Doe de knolselderij samen met de winterpeen in de pan met een ruime hoeveelheid water. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten koken. Ondertussen kan je de courgette schoon maken en in dikke plakken snijden. Wanneer de wortel en knolselderij gaar zijn doe je de courgette erbij (deze hoeft maar kort te koken). Na een minuut of 5 kan je de groente afgieten, maar laat de groente in een pan zitten. Mix met de staafmixer het groentemengsel tot een gladde puree.  Hierna kan je een papje maken van de boekweitmeel en water (zorg dat er geen klontjes inzitten). Roer dit papje langzaam door de puree heen en blijf roeren. De puree wordt hierdoor wat dikker en romiger. Breng dit eventueel op smaak met peper, zout of oregano.

 

 

Samen koken, zintuigen prikkelen en bewuster worden van wat je eet!

 

kinderen

Een uitje waarbij kinderen aan de slag gaan in de keuken, ouders een interactieve presentatie krijgen en na afloop samen genieten van een heerlijke proeverij! Met elke maand een ander thema. Thema 24 april: ‘Een ei hoort erbij’

 

Lukt het niet om in april te komen? Op 14 mei staat het volgende programma weer op de planning!

Thema mei: ‘Lokale producten, super vers en uit het seizoen. Goed voor de boer, goed voor iedereen!’

 

Extra informatie:

Leeftijd: 8+

Deelname: gratis

Aanmelden: graag!

Tijd: 24 april van 10:30-12:00 – MEC, geinoord 9 Nieuwegein

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...