Receptenruil juli
Het is weer tijd voor een receptenruil! Een wat…? Ik leg het even kort uit 😉
Een groepje food bloggers krijgen een blog toegewezen waar je een recept uitkiest, het recept maakt en een blog over schrijft. Dit keer maak ik een recept van Dayenne’s foodblog. Een heerlijke havermoutpap met vers fruit. Lezen jullie mee?
Ik heb niet altijd behoefte aan een ontbijt. Maar als dit wél voorkomt, dat mijn maagje begint te knorren, dan vind ik naast gekookte eieren, een salade of avocado met boekweitcrackers een ontbijt met havermout en vers fruit heerlijk!
Daarvoor gebruik ik wel een glutenvrije havermout, die je onder andere kunt kopen bij Puur Mieke.
Voor dit recept heb ik een banaan gebruikt en extra zaden en pitten. Pompoenpitten zitten vol met zink, als je hier klikt vind je daar een interessant blog over.
Maar nu het belangrijkste deel! Het recept… enjoy!
Ingrediënten
4 el havermout
2 el pompoenpitten
2 el gebroken lijnzaad
vers fruit (dit keer banaan)
150 ml amandelmelk of water
**Ik heb extra kokosroom toegevoegd de volgende ochtend.
Bereiding
Maak het in de avond voor de volgende ochtend klaar:
Doe de havermout en lijnzaad in een bakje en schenk de amandelmelk erbij, goed roeren. Laat de havermout en het lijnzaad nu een nachtje weken in de amandelmelk (in de koelkast).
De volgende ochtend
Voeg het verse fruit en de pompoenpitten toe. Eet smakelijk!
Groetjes Jessica