Gezonde Recepten, binnen 15 minuten op tafel!

spirelli

Paleo is een leefstijl waar ik mij heel prettig bij voel. Een leefstijl waarbij o.a. tarwe, bewerkte suikers en zuivel weggelaten wordt. Het is even wennen en oefenen, je staat namelijk wel iets langer in de keuken en vraagt wat planning. Maar eenmaal gewend wordt het steeds makkelijker en je voelt je een stuk energieker! Superstreng ben ik niet, want ik maak nog wel gebruik van nachtschade, boekweit, glutenvrije havermout en heel soms wat kikkererwten (overheerlijke hummus van mijn familie!). Paleo wordt ook wel oervoeding genoemd. Back to Basic en goed luisteren naar wat jou lichaam wel/niet kan verdragen. Iedereen is anders en heeft een eigen handleiding! Hieronder deel ik 5 gezonde recepten waarbij je maximaal 15 minuten in de keuken staat! Enjoy!

 

Paleo courgette pasta met zelfgemaakte pesto

 

Benodigdheden (voor 4 personen)

1 teentje knoflook

1 bosje verse basilicum

2 courgettes

50 gram pijnboompitten

4 eieren

Naar smaak peper en zout

Olijfolie

Spirelli

Keukenmachine

 

Hoe maak je het?

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

Als eerst bak je de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze bruin worden. Let goed op, want ze worden al vrij snel bruin dus blijf erbij. Nadat ze mooi bruin zijn stop je ze in de keukenmachine samen met het teentje gesneden knoflook. Mix dit even goed door elkaar zodat er een mooi korrelig mengsel ontstaat.

Voeg dan de basilicum blaadjes toe en 5 el olijfolie en mix dit door elkaar (wanneer de pesto nog te dik is kan je nog wat olijfolie toevoegen).

Dan is het tijd om de spaghetti klaar te maken. Maak van de 2 courgettes met de spirelli mooie spaghettisliertjes en bak ze voor 5 minuten in de oven op 200 graden.

In de tussentijd maak je van de vier eieren een roerei. Tot slot meng je de pesto door de spaghetti, eitje erover en klaar is je heerlijke maaltijd.

 

Bron

 

Zalm bacon salade

 

Benodigdheden (voor 4 personen)

2 zakken ijsbergslamix

4 gekookte eieren

200 gram gerookte zalm

150 gram gebakken bacon

4 tomaten

½ komkommer

Olijfolie

Walnoten (optioneel)

 

Hoe maak je het?

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden.

Leg de plakjes bacon op de bakplaat en laat deze uitharden voor ongeveer 10 minuten (halverwege omkeren).

Kook ondertussen de eieren in een pan en snij deze in kwarten. Tijdens het koken van de eieren snij je de tomaat en komkommer in partjes. Verdeel daarna de ijsbergsla over de bodem van een diep bord en leg hier de gesneden tomaat en komkommer overheen.

Hierna verdeel je de gerookte zalm over de salade en verdeel je vervolgens de gebakken bacon over de salade heen. Deze kan je nog besprenkelen met olijfolie en eventueel wat walnoten aan toevoegen.

Bron

 

Pannetje met ei en worst

 

Benodigdheden

1 el kokosolie                                    2 worstjes

150 gram julienne wortels           2 eieren

6 blokjes diepvries spinazie       Peper en zout

 

Hoe maak je het?

Zet de pan op middelhoog vuur met de kokosolie. Bak dan de worst aan 1 kant lekker goudbruin. Draai dan de worst om en voeg dan de julienne wortel toe en verspreid dit goed door de pan. Laat dit ongeveer 5 minuutjes garen met de deksel op de pan. Hierna roer je de wortel nog even door en draai je de worstjes even om. Plaats dan de spinazieblokjes in de pan en doe dan de deksel weer op de pan voor een aantal minuutjes. Maak vervolgens 2 kuiltjes voor de eieren en breek die daarin kapot. Je kan het eventueel nog op smaak brengen met wat peper of zout en laat vervolgens de eieren garen in ongeveer 5 minuten.

 

Bron

 

Zalm, sperziebonen en avocado

 

Benodigdheden (voor 4 personen)

1 tl kokosolie

4 moten wilde zalm

400 gram sperziebonen

stukje verse gember

Teentje knoflook

2 avocado’s

Rozemarijn, tijm

 

Hoe maak je het?

Verwarm de kokosolie in een koekenpan en doe hier de zalm en sperziebonen in. Schil en pel ondertussen de gember en knoflook, hak deze fijn en voeg deze toe aan de pan. Eventueel samen met wat peper, zout en wat kruiden naar smaak. Draai de zalm na een paar minuten om en breek het in kleine stukjes met een spatel (dan is het sneller klaar). Snijd de avocado over de lengte door midden en draai de helften in tegenovergestelde richting totdat ze los komen. Haal de pit uit de avocado en snijd dan voorzichtig in de schil in stukjes en schep uit de schil op het bord. Doe hier het mengsel met de zalm en sperziebonen erbij.

 

Bron

 

Gezonde kip fajita’s met guacamole

 

Benodigdheden (voor 4 personen)

1 krop ijsbergsla

350 gram kipfilet

2 paprika’s

2 avocado’s

½ rode peper

1 el gehakte koriander

½ tl komijn

2 lente uitjes, fijngesneden

Sap van ½ limoen

5 kerstomaatjes

Peper en zout naar smaak

 

Hoe maak je het?

Prak de avocado’s, meng dit samen met een fijngesneden rode peper, de koriander, komijn, lente-uitjes en limoensap. Kruid dit af met peper en zout. Snijd de tomaatjes klein en meng ze onder de guacamole (tip: wil je het minder pittig maken, laat dan de rode peper weg. Het heeft dan een mildere smaak).

Voor de kip fajita snijd je de kip in reepjes en kruid je dit met paprika kruiden. Bak ze in een pan. Snijd dan ook de paprika in korte reepjes en gooi ze in de pan bij de kip en bak dit samen. Ondertussen verwijder je de buitenste bladeren van de sla en neem je de binnenste bladeren van de sla. Dit worden de wraps, dus probeer ze mooi te houden. Schep dan een lepel van het warme kipmengsel in je blad sla en voeg dan naar smaak guacamole erbij en sluit het slablad. Zo heb je een heerlijke kip fajita met guacamole.

 

Bron

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...