Geen blaasontsteking meer voor mij

Vandaag kwam ik even tot het besef dat ik al zeker een jaar geen blaasontsteking meer heb gehad. Wie weet al langer…

Zoals ik al vaker heb verteld in mijn blogs, of aan mensen persoonlijk, ben ik door gezondheidsklachten op zoek gegaan naar andere manieren om mijn gezondheid optimaal te krijgen zonder meteen naar medicijnen te grijpen. Waar had ik last van? Van brandend maagzuur wat omhoog kwam (dus een tekort aan maagzuur), blaasontstekingen, schimmelinfecties en koortslippen, wat later krentenbaard bleek te zijn volgens mijn huisarts.

Door voornamelijk tarwe, zuivel en geraffineerde suikers (dus ook alcohol) te laten staan ben ik vrijwel klachtenvrij. Een jaar goed strikt aan de slag met voeding en supplementen heeft mij gebracht naar het punt dat ik af en toe een wijntje kan drinken zonder ziek te worden. Of dat ik een frietje van de markt kan eten zonder brandend maagzuur eraan over te houden.

Natuurlijk, ook ik heb soms een lage weerstand. Dat uit zich bij mij meestal in een koortslip,- of krentenbaard of moeheid. Welke van de twee het ook mag zijn. Maar van een maandelijkse blaasontsteking of schimmelinfectie naar niks is voor mij het enige bewijs wat telt. Ik heb nooit een gluten intolerantie test gedaan of een voedselallergietest. Het enige wat ik gedaan heb ik voeding elimineren. In het begin met hulp van een therapeut (Yvonne van Stigt) totdat ik zelf de kennis had en aan de slag kon.

Ik ben dankbaar voor de nieuwe inzichten die ik de afgelopen jaren heb opgedaan en de veranderingen die ik ervaar in mijn gezondheid. Je hoort en leest zoveel omtrent voeding en gezondheid maar uiteindelijk is iedereen anders en heeft iedereen een persoonlijke aanpak nodig. Luister naar jezelf en durf eens verder te kijken. Vraag desnoods hulp aan een deskundige die hierin opgeleid is.

Want vergeet niet, het zelf genezend vermogen van het menselijk lichaam is groot, heel groot! 😉

Het is ook belangrijk om te beseffen dat je een groot deel met voeding kunt aanpakken maar stressregulatie en beweging is ook heel belangrijk. Dansen is voor mij een uitlaatklep wat ik nu weer wekelijks heb op gepakt. De stress is zeker af en toe (niet alleen werk maar ook verdriet, slecht slapen etc. is stress) aanwezig maar door mijn partner en lieve vrienden om mij heen kan ik hier over praten. De vrijheid die ik heb als zelfstandige geeft mij ook meer de kans om te doen wat ik leuk vind. Wat ook weer een stress minder is 🙂

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...