EMDR en Familieopstelling ineen

familieopstelling

Op 7 mei 2017 heb ik een prachtige ochtend en middag met Evelyn (Evelyn Counselling en EMDR trauma verwerking) en Tanja (Koopmans Hoger Plan) mogen beleven. Niet alleen met hen, maar met een hele groep dames met allemaal een eigen verhaal.

 

Wat heb ik dan gedaan, hoor ik jullie al denken. Nou dat ga ik vertellen in dit blog!

 

Persoonlijke groei, van binnen en buiten

 

Ongeveer 4 jaar geleden ben ik als voedingscoach gestart. Door wat aanpassingen in mijn voedingspatroon werd ik mij bewust van de verbinding tussen voeding en mijn lichaam. Ik was overdonderd; ik wist niet dat voeding zóveel invloed kon hebben op mijn energielevel en verschillende klachten kon doen verminderen en zelfs laten verdwijnen (lees: blaasontstekingen, koortslip en een tekort aan maagzuur). Hier wilde ik meer van weten en ben een aantal studies gaan volgen en vervolgens mijn eigen bedrijf gaan opzetten.

Na voeding op de rit te hebben, voelde ik toch dat er iets miste. Na het volgen van een cursus leef je droom in 2015, waarbij je 8 weken met jezelf aan de slag gaat, wist ik wat de missende schakel was: persoonlijke groei waarbij je aan de slag gaat met het verleden, heden en toekomst. Denk aan je mindset onderzoeken (hoe sta je in dit leven?), aan het opkroppen – over de jaren heen – en vervolgens leren loslaten van verschillende emoties of bijvoorbeeld het omgaan met stress.

 

Veel boeken, cursussen en filmpjes later…

 

Ik werd zeg maar een soort van verslaafd aan alle boeken, filmpjes en cursussen rondom dit onderwerp. Wel een gezonde verslaving want ik voelde me steeds vertrouwder met mijn eigen zijn en alles en iedereen in mijn omgeving.

Een groot deel van hoe je in het leven staat wordt bepaald door verschillende omgevingsfactoren. Denk aan je familie. Hoe ben je opgevoed? In een streng gezin of was daar veel vrijheid? Of op school waar je niet alleen met klasgenootjes te maken hebt, ook met een leraar/lerares die je van alles probeert mee te geven. Later de verschillende vriendjes/vriendinnetjes, werkgever, collega’s en ga zo maar door.

Naarmate we ouder worden begint de druk op te lopen. Een druk van voldoende geld verdienen, zorgen voor anderen, niet genoeg rust nemen (want daar is geen tijd voor!), je sociaal leven up-to-date houden en ga zo maar door. Druk druk druk. We zeggen het allemaal wel eens…maar laten we eerlijk zijn, je hebt jouw leven toch echt zelf in de hand. Daarover een andere keer meer. Ik wil nog even terug naar 7 mei…en wat ik gedaan heb 😉

 

 

EMDR en familieopstelling ineen

 

Vandaag werd ik hartelijk ontvangen in Rotterdam door Evelyn en Tanja, de 2 dames die deze dag georganiseerd hebben. De dag begon rond 10:00 uur en we mochten ons allemaal even voorstellen. Wie zijn we, wat voelen we op dit moment en welke vraag hebben we meegenomen?

Delen en je kwetsbaar opstellen, dat is het devies! Maar jij bepaalt vandaag hoe ver je gaat. Alles afgestemd op jou. Niks moet, alles in jouw tempo.

Na een korte meditatie, wat overigens superfijn was, begonnen we met de 1e familieopstelling i.c.m. EMDR. Hooooo even…wat is dat, een familieopstelling en EMDR…?? Evelyn en Tanja lichten de workshop in het kort toe;

“Familieopstellingen (systemisch werk) gaat over hoe je in een systeem staat. Door een systeem op te stellen zullen vraagstukken die je hebt van zelf helder worden. Je krijgt begrip voor waarom je iets doet, wat je in de weg staat en vaak doorzie je dan ook hoe je verder zou kunnen. Heb jij vragen die je graag beantwoord wilt zien, patronen die niet (langer) goed voelen of blokkades? De workshop geeft je inzicht.

Je kunt in jouw eigen systeem staan, maar je kunt je ook geroepen voelen om in het systeem van iemand anders te gaan staan. Alles wat er gebeurt heeft een reden. Dat is ook het mooie. Het is bijzonder hoe alles precies klopt.

De combinatie van familieopstellingen en EMDR gaat dieper en geeft kracht! Het is echt te gek!

EMDR helpt bij het verwerken van heftige gebeurtenissen of incidenten, maar kan je ook helpen inzichten te krijgen en sterker in je schoenen te staan. In de workshop zal mijn focus liggen bij jouw eigen kracht.”

 

familieopstelling

 

 

Helder. Toch? Wat betreft de familieopstellingen van die dag, waaronder die van mijzelf, zijn persoonlijk en ga ik hier niet delen. Wil je meer over die van mij weten, dan mag je altijd een mailtje sturen, ik deel dit graag met je. Wel kan ik je vertellen dat een familieopstelling i.c.m. EMDR mij weer een stapje dichter bij mijzelf gebracht heeft. Iedereen en alles dient als spiegel. Dit kan soms confronterend zijn…maar super leerzaam. Mijn ouders, familie, vriend en vrienden maken mij hier weer elke dag bewust van. Ik vind het prachtig, het geeft me inzicht en maakt me een nog beter persoon. Doordat ik overal een les uit trek weet ik dat alles met een reden gebeurt, zodat ik daar ook weer van kan leren en groeien.

De workshop bestaat uit verschillende familieopstellingen, een heerlijke lunch (met soepjes!), superfijne ontmoetingen met gelijkgestemden en een hele tas vol nieuwe inzichten. Want ook van alle andere opstellingen krijg je veel (nieuwe) inzichten.

 

familieopstelling

 

Bijzondere dames

Evelyn en Tanja vind ik echt 2 bijzondere dames met beiden een heel eigen persoonlijkheid. Ze vullen elkaar mooi aan.  De workshop vind ik een aanrader en naar de workshop ga ik zéker nog een keer terug!

 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op Facebook, bij het evenement zelf. Je kan contact opnemen voor meer info, of je meteen aanmelden; https://www.facebook.com/events/364657120598654/

 

Liefs Jess

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...