Eetdagboek Anneloes: Veganistisch Koken

eetdagboek

Eetdagboekjes worden steeds populairder. Deze week deel ik die van mij met jullie!

 

Mijn eet dagboek deel ik één keer in de maand waarbij ik ga bijhouden wat ik heb gegeten, een week lang. Als Voeding en Diëtetiek student ben ik erg bewust bezig met voeding en sinds januari ben ik veganist geworden. Wat dus inhoudt dat ik geen dierlijke producten eet. Benieuwd wat ik deze week heb gegeten? Kijk dan snel verder.

 

Eetdagboek Maandag

Ontbijt: Als ontbijt heb ik een heerlijke kom vol met havermout. Ik eet elke ochtend havermout, omdat dit mij lang een vol gevoel geeft. Vandaag doe ik er een halve banaan in die ik prak, aangelengd met water en dan ongeveer 100 gram havermout. Als topping doe ik er wat lijnzaad en rood fruit overheen. Goed begin van de week denk ik dan maar. Check hier trouwens als je meer wilt weten over langzame koolhydraten of een heerlijk recept voor  havermoutkoekjes  wilt uitproberen.

 

eetdagboek

 

Lunch: Doordat de havermout redelijk goed vulde, had ik tijdens het middag eten niet zoveel honger. Ik had drie speltboterhammen belegd met hummus en daarbij een bakje met wortel en komkommer.

Avond: Nog steeds niet zoveel trek, maar wel een lekker maaltijdje bereid. Vandaag had ik broccoli, rode bieten, rijst, kikkererwten en een tomaatje erbij. Als toetje eet ik een mandarijntje en een halve mango.

 

eetdagboek

 

Tussendoor: In de avond moest ik werken van 19:00 tot 22:30 bij de Albert Heijn. Na het werken merk ik best wel dat ik wat honger heb. Ik eet nog een dadel, appel en banaan met pindakaas.

 

Eetdagboek Dinsdag:

Ontbijt: Net zoals gisteren. Havermout. Deze keer doe ik in plaats van water rijstmelk (verrijkt met calcium) erbij, een paar plakjes banaan (uit de vriezer), een aantal amandelen en een gedroogde vijg erbij. Ik kan er weer tegen aan.

Lunch: Als lunch eet ik 4 boterhammen belegd met hummus en wat amandelpasta. Daarbij eet ik wat wortelen en beleg ik de broodjes hummus met een paar plakken courgette.

Avond: In de avond heb ik een heerlijk bord vol met groentes. Ik eet broccoli, courgette, linzencurry, falafelballetjes en wat rijst. Na het avond eten eet ik nog een banaan en nog wat mango.

 

eetdagboek

 

Tussendoor: In de avond eet ik weer een banaan, appel en eet ik nog wat havermout die ik deze keer met water maak.

 

Eetdagboek Woensdag:

Ontbijt: Hetzelfde als gisteren. Niks nieuws onder de zon.

Lunch: Op school eet ik 6 boterhammen. Waarvan ik er 4 beleg met hummus en courgette en 2 met wat amandelpasta.

Tussendoor: Als ik thuis kom eet ik een schaaltje met komkommer, oranje paprika en een stukje chocola met amandelen.

Avondeten: het avond eten is weer een feestje. Kastanjechampignons, broccoli, tomaat, courgette, spliterwten en nog wat wortel. Als toetje eet ik weer een banaan.

 

eetdagboek

 

Tussendoor: Na een onverwacht rondje hardlopen eet ik nog een appel, een halve Nakd bar en een halve Cliff Bar

 

Eetdagboek Donderdag:

Ontbijt: Weer een bakje havermoutpap. Deze keer met een halve banaan, water, wat rood fruit en gebroken lijnzaad. Deze eet ik lekker op school, tijdens de les.

Lunch: Vandaag eet ik vier speltboterhammen (AH stevig speltbrood) die ik weer beleg met hummus en courgette. Daarbij heb ik een bakje met snoeptomaatjes en wat komkommer.

Tussendoor: In de middag eet ik nog een paprika, handje amandelen en komkommer met wat hummus.

Avondeten: Het avondeten is weer hetzelfde als gisteren. Het toetje is deze keer een halve mango en een halve banaan.

Tussendoor: Na het werken heb ik weer trek. Ik eet twee kleine appeltjes en een banaan met een eetlepel tahin.

 

Eetdagboek Vrijdag:

Ontbijt: Het ontbijt is weer een havermoutpapje. Met rijstmelk, paar plakjes banaan, amandelen en een halve gedroogde vijg.

Lunch: Op school eet ik weer 4 speltboterhammen die zijn belegd met hummus en een plakjes courgette. Daarbij eet ik een bakje met snoeptomaatjes.

Tussendoor: Als tussendoortje eet ik een paprika, halve komkommer, 2 tomaten en 1 wortel met een beetje hummus. Een tijdje later eet ik nog een halve mango met wat amandelen.

 

eetdagboek

 

Avondeten: Deze avond kwamen mijn broer en zijn vriendin eten. Ik maak een pastasaus van tomatensaus, aubergine, courgette, mais, wortel en nog een beetje broccoli die ik over had. Daarbij doe ik volkoren spaghetti.

Tussendoor: Als mijn broer en zijn vriendin weg zijn eet ik nog een appel en een banaan met wat tahin.

 

Eetdagboek Zaterdag:

Ontbijt: Zelfde als gisteren. Niks nieuws onder de zon. Echter heb ik ‘m deze keer wel iets te dik gemaakt, waardoor hij best wel zwaar op de maag valt en het is al zo’n grote portie (1 liter havermoutpap)

Lunch: Na het ontbijten ben ik gaan fietsen op mijn racefiets (64 km) dus na het fietsen eet ik weer wat havermout. Deze keer met een halve banaan, water, bosbessen, lijnzaad en een dadel.

Tussendoor: Tussendoor eet ik een appel en de andere helft van de banaan met wat pindakaas.

Avondeten: Ook vanavond eet ik weer pasta. Deze keer is het met tomatensaus, broccoli, kikkererwten, tuinerwten en pastaschelpjes.

Tussendoor: Nooit genoeg havermout. Ik eet nog een schaaltje (iets kleinere portie als het ontbijt) met havermout die ik maak met water, paar plakjes banaan, rozijnen, kaneel en wat bosbessen erover heen.

 

Eetdagboek Zondag:

Ontbijt: Ook vandaag start ik de dag met een ontbijtje. Na een ronde van 9 km hardlopen heb ik ook wel trek. Ik neem dus weer havermout met een halve banaan, cacaopoeder, water, bosbessen en een dadel.

Tussendoor: Ik neem een half sneetje volkorenbrood met de andere helft van de banaan en pindakaas.

Lunch: Als lunch eet ik 4 volkorenboterhammen, waarvan ik er 1 beleg met pindakaas, 1 met jam en 2 met tomaat en edelgistvlokken.

Tussendoor: Als tussendoortje eet ik een appel en wat bosbessen

Avondeten: Als avondeten eet ik een heerlijke veganistische padthai die mijn schoonmoeder heeft klaar gemaakt. Het is een padthai van speltnoodles, met courgette, wortel, paprika en een heerlijke dressing erbij. Daarover heen zitten er nog wat cashewnoten.

Tussendoor: Na het avondeten krijgen we nog een heerlijk zelfgemaakt ijsje. Die is gemaakt van aardbeien, banaan, dadels en kokosmelk.

 

Dit is wat ik de afgelopen week heb gegeten. Zoals je ziet eet ik graag veel groenten en fruit. Ik houd ervan 🙂

 

Liefs Anneloes

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...