De mooie voedselmachine

Zoals beloofd schrijf ik een review over het boek van Giulia Enders: ´De mooie voedselmachine´.

 

Giulia Enders

Het boek heb ik nadat ik haar zag spreken op tv direct aangeschaft. Giulia Enders sprak met passie en ook veel informatie die zij gaf vond ik logisch klinken. Een vrouw van jonge leeftijd en heel wijs, echt bijzonder om te horen en zien. Giulia Enders (1990) heeft haar studie geneeskunde bijna afgerond. Het boek is geïllustreerd door haar zus Jill.

 

De mooie voedselmachine

De mooie voedselmachine is een boek wat makkelijk weg leest, althans, de meeste stukken. Zodra zij spreekt over de verschillende bacteriestammen is het voor veel mensen misschien iets complexer. Zij weet toiletverhalen verhalen zo te vertellen dat je het meteen in je hoofd als plaatje te zien krijgt. Ik heb vaak moeten lachen tijdens het lezen en de tekeningen zijn erg leuk!

Ik denk dat het goed is voor de meeste mensen om nog meer besef te krijgen over hoe belangrijk onze darmen zijn. Wat voor rol de bacteriën spelen en wat voor invloed een gezonde darmflora heeft  op onze gezondheid.

 

20141220_103951_resized

 

De keelamandelen, onze poortwachters

Over de keelamandelen spreekt zij naar mijn mening iets te makkelijk. De amandelen maken deel uit van het lymfkliersysteem en houden binnendringende ziektekiemen tegen. Zij bestrijden als een soort poortwachters de ziektekiemen die door de neus en de mond willen binnendringen. Keelamandelen krijgen vaak de schuld van heel wat kinderkwaaltjes. Dat is niet terecht, want ze werken juist als ziektebestrijders. Helaas heb ik die van mij weg laten halen, op latere leeftijd. Als ik toen de kennis had gehad die ik nu heb dan zou ik daar nooit zo makkelijk over gedacht hebben.

Ontstoken keelamandelen zijn een teken van binnenuit dat ´iets´ niet lekker loopt en dat je daar een oplossing voor zal moeten vinden.

 

Tot slot

Als je lekker in je vel wilt zitten, gezond oud wilt worden en meer energie wilt hebben dan is het heel belangrijk om goed voor de darmen te zorgen. Zoals Giulia ook aangeeft; ‘Een verkeerde balans in je darmflora kan samenhangen met overgewicht, depressie, alzheimer en allergieën’.

Tot 31 januari heb ik een mooie actie lopen om samen aan de slag te gaan naar een gezondere leefstijl. Met gezonde voedingsschema’s, kookrecepten en tips. Aan de hand van een uitgebreide anamnese (vragenlijst) geef ik een advies op maat.

Klik hier voor meer informatie:

https://www.youngworkshops.nl/nieuwjaarsactie-2/

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...