Boekweit Champignonpannenkoek

champignon

Champignon Boekweitpannenkoek

Boekweit is niet paleo. Het is wel glutenvrij en mijn lichaam heeft geen problemen met boekweit. Ik vind het een mooie vervanger voor tarwe en spelt. In boekweit zitten koolhydraten en volop eiwitten. Het heeft een lage GI, wat zorgt voor een minder snelle stijging van je bloedsuikerspiegel. Ook bevat boekweit vitamine B en magnesium. De B vitaminen zorgen onder andere voor energie en gezonde haren. Hier vind je meer informatie over magnesium.

 

Omdat ik niet elke dag vlees wil eten, je kunt meer over mijn tips voor vleesvrije dagen hier vinden, zoek ik naar alternatieven. Boekweit en champignons zitten vol met plantaardige eiwitten en vult lekker.

 

 

Ingrediënten:

200 gram boekweit

2 a 3 eieren

125 gram champignons

1 kleine ui

1 el oregano

1 el rozemarijn

1 tl kurkuma

½ el zeezout

Snufje peper

Optioneel: handje zongedroogde tomaten

 

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten – behalve de champignons en ui – in een keukenmachine
  • Als je kiest voor de zongedroogde tomaten, dan moeten deze eerst minimaal 15 min in kokend water weken. Zodat ze zacht genoeg zijn, vervolgens kunnen ze mee de keukenmachine in
  • Laat draaien tot alles goed vermengd is
  • Snijd de champignons en ui in kleine stukjes
  • Verwarm een koekenpan met kokosolie en bak daar de ui en champignons in
  • Giet na ongeveer 5 minuten het boekweit-ei mengsel en verdeel zodat het een pannenkoek vormt
  • Ik heb de mijne in puntjes gesneden, zodat ik wat overhoud voor de volgende dag
  • Je kunt het pannenkoekje koud en warm eten. Invriezen is ook een optie, zo maak je een voorraadje! Enjoy!

boekweit

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...