Boerenkool pannenkoek – Kale pancake

Mijn familie in Amerika heeft een verzoekje om de recepten die schrijf ook te vertalen naar Engels. Vandaar de Engelse omschrijving erbij! Eetsmakelijk!

Boerenkool bevat onder meer:

  • Vitamine A
  • Vitamine C
  • Vitamine K
  • Mangaan
  • Daarnaast ook koper, calcium, vitamine B6 en kalium
  • Verder bevat boerenkool erg veel heilzame voedingsvezels en het is een goede bron van plantaardige eiwitten

Kale contains:

  • Vitamin A
  • Vitamin C
  • Vitamin K
  • Manganese
  • But also copper, calcium, vitamin B6 and potassium
  • It has healthy fibers and it’s full with proteins

 

Ingrediënten

Doe in een keukenmachine:

50-75 gram boekweitmeel

3 eieren

Handjevol boerenkool

1 rode ui

½ el Provençaalse kruiden

Zeezout en peper

 

Verwarm een koekenpan met kokosolie en bak pannenkoekjes van het mengsel.

De pannenkoekjes zijn goed om in te vriezen of in de koelkast te bewaren voor de volgende dag.

 

English

Put in a food processor:

50-75 grams buckwheat flower

3 eggs

handful of kale

1 red onion

½ tbsp mixed herbs

Salt and pepper

 

Heat a frying pan with coconut oil and fry pancakes of the mixture.

If you make extra you can put them in the freezer.

But you can also store them in the fridge for the next day.

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...