Blog van Patricia: Verse soepen!

Vandaag heb ik 3 verschillende soep recepten voor jullie! Ik zeg alvast : Eetsmakelijk en geniet ervan 🙂

In het recept staat dat je bouillon moet gebruiken. Hierbij een linkje van een collega waar je leert zelf bouillon te maken! Klik hier voor het recept.

 

 

Rode bieten soep

Ingrediënten

  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 500 gram rode bieten
  • 1 liter groentebouillon of kippenbouillon
  • Evt peper en zout naar smaak

 

Bereiding

  • Versnipper de rode uien, en snij de paprika in kleine stukken.
  • Maak de rode bieten schoon en snij deze in grove stukken.
  • Verhit wat kokosolie of ghee in een soeppan.
  • Fruit hierin de rode ui en komijn, voeg hierna de paprika toe en bak deze nog ongeveer 4 min mee.
  • Doe de rode bieten in de pan en schenk de bouillon erbij.
  • Laat dit ongeveer 20-25 min koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer zodat er een egale soep ontstaat.
  • Voeg evt naar smaak nog wat peper en zout toe.

 

 

Kastanjechampignon soep

Ingrediënten

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 600/650 ml kippen of groentebouillon
  • Verse peterselie of bieslook
  • 150/200 gram biologische spekblokjes krokant gebakken(deze kun je ook weglaten)
  • Evt naar smaak zout en peper

 

Bereiding

  • Versnipper de ui en snij of pers de knoflook.
  • Maak de kastanjechampignons zo nodig even schoon en snij deze in grove stukken. Bewaar 3 champignons en snij deze in wat kleinere stukjes
  • Verhit wat kokosolie of ghee in een soeppan.
  • Fruit hierin de ui en knoflook.
  • Voeg de kastanjechampignons toe en bak deze nog even kort mee ong. 3 minuten.
  • Doe de bouillon erbij en laat het geheel 10 min koken.
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een stafmixer.
  • Voeg de spekblokjes en de overgebleven kastanjechampignons toe en roer de soep even door.
  • Wanneer je de soep serveert voeg dan nog wat peterselie of bieslook toe als garnering.

 

 

Knolselderij soep

Ingrediënten

  • ½ zoete aardappel
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • 1 knolselderij
  • 700 ml kippen of groentebouillon
  • 1 eetlepel( verse)tijm
  • 2 stengels bleekselderij
  • Evt naar smaak zout en peper

 

Bereiding

  • Schil de zoete aardappel en snij deze in grove stukken, doe hetzelfde met de knolselderij.
  • Snipper de ui en snij of pers de knoflook klein.
  • Verhit wat kokosolie of ghee in een soeppan.
  • Fruit hierin de knoflook en ui.
  • Voeg de knolselderij toe en de zoete aardappel en laat dit 5 minuten mee bakken.
  • Doe de bouillon erbij en laat dit 20 minuten koken.
  • Snij ondertussen de bleekselderij in dunne plakjes
  • Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
  • Zet de pan weer op het vuur en voeg de bleekselderij en tijm toe.
  • Roer de soep even door en laat nog 2-3 op het vuur staan.

 

Geschreven door: Patricia Blauwhoff

foto (1) (1)

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...