Blog van Patricia: Rode spruiten!

Vandaag heb ik een heerlijk winters recept voor jullie, met jawel spruiten! De mensen die mij kennen weten dat ik spruiten niet lekker vind! Toen ik van de week in de supermarkt liep viel mijn oog opeens op rode spruiten, ik had hier nog nooit van gehoord en ik ben dus meteen gaan googlen.  Rode spruiten zijn minder bitter en zoeter dan de groene spruiten. Het proberen waard dus!

En oh wat vond ik het lekker 🙂

 

Ingrediënten

 • Rode spruiten
 • Kastanjechampignons gesneden
 • Bos ui in dunne ringetjes
 • 1 teentje knoflook
 • Evt : tamme kastanjes

Bereiding

 • Maak de spruiten schoon, verwijder de buitenste blaadjes en snij ze dan in de lengte in 3 plakjes
 • Kook de spruiten even 5 minuten
 • Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de spruitjes totdat ze een beetje bruin worden.(voeg evt wat zout toe). Als de spruiten klaar zijn doe ze in een schaal.
 • Als de koekenpan niet meer vet genoeg is doe er dan nog een beetje kokosolie bij, fruit nu eerst de bos ui en voeg hierbij de knoflook toe. Bak hierbij de kastanjechampignons totdat deze zacht zijn. En doe dit in dezelfde schaal bij de spruiten.
 • Evt: bak de tamme kastanjes voor ongeveer 5 min in een koekenpan en voeg dit bij de spruiten en kastanje champignons.
 • eetsmakelijk!
 • Zelf heb ik dit recept gegeten met een zoete aardappel puree. Maar je kunt er natuurlijk ook pastinaak frietjes bij maken, of een gepofte zoete aardappel.

 

Geschreven door: Patricia Blauwhoff

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...