Blog van Patricia: Drie voorgerechten voor de kerst!

Nog 13 dagen te gaan en dan is het alweer kerst!

Veel gezelligheid en eten met de familie/vrienden. Daarom heb ik alvast 3 voorgerechtjes voor jullie.

 

Courgette rolletjes met zalm

Ingrediënten

  • 2 courgetten
  • 600 gram gerookte zalm
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 1 handje bieslook
  • Een scheutje citroensap
  • 1 eetlepel dille topjes
  • Zout
  • Peper

 

Bereiding

  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange dunne plakken, smeer deze in met olijfolie en wat peper en zout.
  • Gril de courgette plakken in een gril pan aan beide kanten, en leg ze even op een bord om af te koelen.
  • Snij de gerookte zalm in hele kleine stukjes en doe dit in een kom.
  • Hak de bieslook fijn en doet dit bij de zalm samen met de kappertjes dilletopjes en citroensap.
  • Schep alles goed door elkaar heen.
  • Pak een courgette plak en vul deze tot ongeveer de helft met het zalm mengsel.
  • Rol de plak op en zet vast met een prikkertje

 

Gerookte eendenborst met kruidensalade

Ingrediënten

  • Verse koriander
  • Verse basilicum
  • Verse bieslook
  • Limoensap
  • Olijfolie
  • Plakjes gerookte eendenborst ongeveer 100 gram
  • Zelf gemaakte pesto

 

Bereiding

  • Knip de verse koriander fijn , verse basilicum in reepjes en de bieslook in stukjes.
  • Mix dit door elkaar en giet er wat olijfolie en limoensap overheen.
  • Bestrijk de plakjes eendenborst met de zelfgemaakte pesto en rol deze op.
  • Maak een bergje van de kruidenmix op een amuselepel of evt. een grote lepel en leg de opgerolde plakjes eendenborst hier boven op.

 

Recept voor zelfgemaakte pesto van Youngvoedingsadvies :

 

Ingrediënten:

  • 30 gram basilicum
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Goed opletten want zodra ze beginnen te kleuren

verbranden ze snel. Maal de basilicum, pijnboompitjes en knoflook fijn in de vijzel of met een

keukenmachine. Voeg er steeds wat olijfolie aan toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.

 

Broccoli soep

 

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 zoete aardappel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blokjes kippen of groente bouillon (biologisch zonder extra toevoegingen)
  • Peper
  • Zout
  • Zelfgemaakte pesto
  • amandelschaafsel

Bereiding

  • Schil de zoete aardappel en snij deze in grove stukken , maak de broccoli schoon en snij ook deze in grove stukken.
  • Snijd de knoflook en ui fijn.
  • Verhit wat kokosolie in de soeppan en fruit hier in de knoflook en ui.
  • Voeg de zoete aardappel en broccoli hierbij en vul de pan met water. Zorg ervoor dat de broccoli net onder water staat.
  • Voeg de 2 bouillon blokjes en wat peper en evt naar eigen smaak zout toe.
  • Laat dit ongeveer 20 min koken , haal dan de pan van het vuur en mix het geheel met een staafmixer totdat er een gladde soep ontstaan.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan totdat deze mooi bruin worden.
  • Doe de soep in leuke glaasjes of kommetjes , voeg er wat pesto aan toe en wat amandelschaafsel boven op.

 

Ik wens jullie allemaal alvast een hele fijne kerst toe! Met heel veel gezelligheid en natuurlijk lekker en paleo proof eten 🙂

 

Geschreven door: Patricia Blauwhoff

 

 

 

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...