Bloemkool – Preisoep

Bloemkool – Preisoep

Gisteren heb ik bij Ekoplaza Nieuwegein de hele dag mijn zelfgemaakte soep aan mensen laten proeven. Daar heb ik leuke mensen ontmoet en iedereen was erg enthousiast. Uiteraard hoort daar dan ook het recept bij. Soep is niet moeilijk en er zijn veel combi’s zijn mogelijk!

In prei is de stof allicine aanwezig. Dit betreft een zwavelverbinding welke zorgt voor de typische geur en smaak van een prei. Voor het menselijk lichaam is deze stof goed, want het doodt ziekteverwekkende bacteriën.

Vitaminen zijn in deze groente volop aanwezig, waaronder vitamine A, B1, B2, B6, B11 en C.

 

1 bloemkool

4 prei

2 rode ui

2 sjalot

2 teentjes knoflook

1 flinke klont grasroomboter of kokosolie

Verse kruiden naar keus

Zeezout, peper en eventueel een biologisch kip- of groentebouillonblokje

 

Fruit alle ingredienten – behalve de bloemkool – in een pan met grasroomboter of kokosolie.

Voeg na een kwartiertje de bloemkool toe (in grove stukken). Vul met water tot de groente er net bovenuit steekt. Laat koken tot alles zacht is. Voeg kruiden, zout en peper toe en zet aan het eind de staafmixer erop.

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...