Ei Vrij: Pannenkoek Met Blauwe Bessen

ei vrije pannenkoek

Heerlijke pannenkoek met blauwe bessen…

 

Pannenkoeken, ik ben er gek op. Pannenkoeken kun je eten als ontbijt, lunch, avondeten en als tussendoortje. Hartstikke veelzijdig toch? Om het eten nog leuker te maken, deel ik vandaag een recept voor ‘gezonde blueberry pancakes’. Wat bijzonder is aan deze pannenkoeken is dat ze gemaakt zijn zonder ei. Dus eet je liever geen dierlijke producten, dan zijn deze pannenkoeken ideaal en succes gegarandeerd (want ik heb ze zelf geprobeerd). Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

 

Ingrediënten

1 rijpe banaan

200 ml amandelmelk

100 gram amandelmeel (of ander soort meel)

1 el bakpoeder

1 el koek- en speculaaskruiden

50 gram bosbessen (+ extra voor topping)

Optioneel

Agavesiroop

Kokosflakes

Ongebrande noten

 

Bereiding

Prak de banaan tot een smeuïge massa. Voeg vervolgens de amandelmelk toe en roer het goed door. Hierna kan je het (amandel)meel, bakpoeder en koek- en speculaaskruiden toevoegen. Meng dit alles weer goed door.

 

Vervolgens verwarm je een koekenpan met daarin een lepeltje kokosolie. Als dit gesmolten is schep je 2 lepels van het beslag in de pan en leg je de bessen erop (niet alles tegelijk). Wanneer de pannenkoeken gaan bubbelen draai je ze voorzichtig (!) om en laat je ze op de andere kant nog een minuutje bakken. Blijf zo doorgaan totdat het beslag op is.

 

Nu kan je het bord opmaken. Stapel de pannenkoeken op elkaar en doe er eventueel wat agavesiroop, kokosflakes, bosbessen en noten overheen. Enjoy!

 

Liefs,

Anneloes

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...