Rode Bieten Brownie Dayenne’s Food Blog!

rode bieten

Vorig weekend heb ik een heerlijke brownie mogen maken uit het nieuwe kookboek: 100% Puur van Dayenne’s Food Blog.

De Rode Bieten Brownie!

 

‘100% Puur is een boek dat je leert hoe je met volwaardig natuurvoedsel een goede gezondheid kunt bereiken en in stand kunt houden. Het is een waardevol hulpmiddel dat je helpt om bewuste voedingskeuzes te maken. Naast de basisbeginselen over gezonde voeding bevat het praktische tips en vele recepten, allen vrij van gluten, koemelk en geraffineerde suikers. 100% puur, eerlijk, lekker en gezond!’

 

dayenne's food blog

 

 

Catering opdracht 3 april

 

brownie

 

 

 

 

 

 

Op zondag 3 april mocht ik voor 65 personen een 3 gangen diner serveren. Dat was onwijs leuk!! En de rode bieten brownie van Dayenne’s Food Blog werd heel goed ontvangen. Na een korte intro, nadat de brownie al was uitgeserveerd, vertelde ik aan de groep dat er rode bieten in verwerkt waren. Je had de gezichten moeten zien. Hartstikke verbaasd en verrast.

 

De brownie is makkelijk te maken en vult goed. Zelf heb ik er ook een kokos custard aan toegevoegd om het nóg smeuïger te maken.

 

Kokos Custard

  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el arrowroot
  • 1 el honing

 

Verwarm een klein beetje kokosolie in een steelpannetje en voeg de kokosmelk eraan toe. laat even opwarmen en voeg vervolgens de rest van de ingredienten toe. Blijf roeren tot het mengsel dikker wordt. Voeg eventueel extra arrowroot toe om de gewenste dikte te bereiken.

 

Rode Bieten Brownie

16 personen

• 300 g gekookte rode bieten

  • 100 g kokosmeel
  • 150 ml kokosroom
  • 100 g honing
  • 100 g kokosbloesemsuiker
  • 75 g kokosolie
  • 75 g cacao poeder
  • 6 eieren
  • 3 tl vanille-extract
  • 1 tl baking soda




Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm van 22 x 22 cm in. Pureer de gekookte rode bieten samen met honing, kokosolie en kokosroom tot een gladde puree in de blender. Klop de eieren, samen met de vanille en kokosbloesemsuiker los met de handmixer. Schep de bietenpuree door het eimengsel en meng goed. Voeg kokosmeel, baking soda en cacaopoeder toe en mix tot een glad beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak de brownie in ongeveer 45 minuten gaar.

[Tip]
Lekker met wat opgeklopte kokosroom met honing en citroenrasp.

[tussenkop]
Opgeklopte kokosroom met honing en citroen
Klop 250 milliliter koude kokosroom (uit de koelkast) samen met de rasp van de schil van 1 biologische citroen, 1 tl citroensap en 1 eetlepel rauwe honing in twee minuten stijf met de handmixer. Zet een (half) uurtje in de koelkast en de room zal dan nog dikker worden.

 

brownie

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...