Bewegen, Voeding en Spieropbouw

rode biet

De zon schijnt

De zon schijnt en ik word weer wakker hoor. Elk jaar beland ik enkele weken in een soort winterslaap waar ik gewoon veel minder zin heb om te bewegen. Ik weet dat het belangrijk is om te bewegen, alleen is het niet altijd even makkelijk om mezelf ertoe te zetten. Veel mensen om mij heen ervaren hetzelfde probleem. Ik slik naast omega 3 ook vitamine D3 en merk dat dat wel voor extra energie zorgt.

 

Doe iets wat je leuk vindt!

Ja, doe iets waar je pretogen van krijgt. Wat ik hiermee bedoel? Kies een sport wat je leuk vindt. Dat kan bijvoorbeeld wandelen, zwemmen, hardlopen of dansen zijn. Mijn passie is naast koken ook dansen. Het is een uitlaatklep en ik voel me vrij als ik dans. Dansen maakt net als bij andere sporten ook enforfine vrij, waardoor je een geluksgevoel ervaart 🙂

 

Maar met alleen dansen kom ik er niet. Krachttraining vind ik ook belangrijk dus ik ga regelmatig naar een lesje Bodypumpen in de sportschool. Daar kan ik mijzelf steeds uitdagen om zwaardere gewichten te gebruiken en ik merk dat mijn spierkracht toeneemt.

 

Na het sporten eten

Na het sporten eet of drink ik altijd iets eiwitrijks. Ik merk dat dit mijn lichaam goed ondersteunt. De eiwitten helpen de beschadigde spieren weer met herstellen en daar eet ik soms ook wat koolhydraten bij. Koolhydraten als een gestoomde zoete aardappel, rode bieten smoothie of pastinaaksoepje.

 

Hieronder deel ik twee recepten met jullie die ik vaak na een workout eet!

Rode Bieten smoothie

2 rode bieten

1 appel

Klein stukje gember

1 rauw eitje

Water

Eventueel wat extra hennepzaad

 

Spoel het eitje onder lauw water af.

Snijd de appel en rode bieten in grove stukken (appel schillen hoeft niet / rode biet en gember wel als deze nog niet geschild is)

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender

Draaien tot alles goed vermengd is.

 

Ei Banaan pannenkoekjes

2 eieren

1 grote banaan of 2 kleine bananen

Anijszaad

Ceylon kaneel

Kokosolie om mee te bakken

 

Doe alle ingrediënten – behalve de kaneel en kokosolie – in een keukenmachine of maatbeker (maatbeker als je een staafmixer gebruikt)

Pureer alles tot er een beslag ontstaat

Verwarm een koekenpan met kokosolie en bak pannenkoekjes

Verdeel de pannenkoekjes op een bord en strooi de kaneel erover heen! Enjoy!

 

Liefs, Jessica

sporten

 

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...