Ademhalen En Leef Je Droom

Programma Leef Je Droom

Het is alweer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven voor jullie. Ik heb een onderwerp waar ik heel graag wat over wil vertellen omdat het mij heel veel heeft gebracht.

Ik ben dit jaar gestart met het Leef Je Droom programma van Gezond Gelukkig (zie onderaan de pagina voor een link naar de website). Het programma heeft onwijs veel nieuwe inzichten gegeven en ik voel me onwijs dankbaar voor de kennis die ik heb opgedaan in 8 weken tijd. Ook heb ik veel nieuwe mensen leren kennen waarmee je een sterke band opbouwt. Het programma leert je o.a. je dromen realiseren, een goede balans vinden tussen werk en privé, kernwaarden in kaart brengen,  eventuele blokkades opheffen en de verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven. Alex en Pieter vertellen met passie, geven veel energie en weten de juiste vragen te stellen om jou verder te helpen in het realiseren van jouw droom in 8 weken tijd!

Alex en Pieter van Gezond Gelukkig hebben ons als groep kennis laten maken met Tamara Groen van Breathbliss. Mijn eerste indruk van Tamara was heel positief. Zij straalt een bepaalde rust en passie uit, erg fijn.

Ademhalen

Tja, wat kan ik zeggen. Toen ik hoorde wat we daadwerkelijk gingen doen moet ik eerlijk toegeven dat ik erg sceptisch was. Ademhalen, hoe kan dát nou invloed hebben op het krijgen van een gezond lichaam? Er werd uitgebreid de tijd genomen om uit te leggen wat we gingen doen, wat er eventueel zou kunnen gebeuren en wat het effect van ademhalen kan zijn. Langzaam begon ik steeds nieuwsgieriger te worden naar het ademhalen en wilde meteen van start. Ik ben een doener dus wil het dan ook direct zelf ervaren 😉

Ademhalen is heel persoonlijk

Elk mens is anders. Dat is iets wat ik door mijn werk als voedingsdeskundige en epigenetisch therapeut geleerd heb. Je wordt geboren met een eigen handleiding. Ademhalen doen we allemaal maar wanneer je dat tijdens zo’n sessie doet, merk je dat iedereen iets verschillend zal ervaren. Het hangt namelijk af van de blokkades in jouw lichaam en waar op dat moment de beweging en ruimte nodig is.

Mijn blokkade en intentie

Voor we van start gingen werd gevraagd om een intentie aan te geven. Waar wil jij voor ademen?

Een grote blokkade voor mij op dit moment is dat ik geloof dat ik nooit volledig kan leven van mijn eigen bedrijf. Mijn vader zei altijd; ‘You can’t make a living out of something you love’. Wat zorgde dát voor veel weerstand toen ik jonger was, en nog steeds… Ondanks mijn weerstand ben ik het wel gaan geloven en merk dat dat een blokkade creëert in het runnen van mijn bedrijf.

Dus mijn intentie werd: IK HEB OVERVLOED

Mijn eerste reactie? Overvloed vind ik wel heel ‘groots’. Ik weet niet of dat bij mij past. Uiteindelijk na enige weerstand heb ik er toch voor gekozen en volledig omarmd.

dromen

Mijn ervaring met ademhalen

Tamara geeft goed aan dat elke sessie verschillend kan zijn. Wat ook klopte bij mij. De eerste keer was het vooral veel voelen. Dus het ene moment had ik het koud, dan warm, ik voelde me heel gelukkig en even later kreeg ik weer een verwarrend gevoel. Ik ben visueel ingesteld en kreeg ook beelden door. De tweede keer ademhalen was heel anders. Er kwamen veel emoties los. Tijdens deze sessie heb ik veel gehuild (wat ik normaal gesproken weinig doe en het voelde enorm lekker!) en had ik het niet koud of warm. Om het kwartier word je ook gevraagd om alles van je af te schudden en stampen, wat onwijs bevrijdend voelt! Om het toch persoonlijk en verrassend te houden wil ik ook niet teveel loslaten over de dingen die ik gezien of gevoeld heb. Het enige wat opviel is dat het overlijden van mijn vader (en zieken bed wat daaraan vooraf ging) veel terugkwam en blijkbaar nog steeds voor een blokkade zorgt. Ook veranderde mijn intentie van IK HEB OVERVLOED naar IK BEN OVERVLOED. En besefte dat ik enorm veel in mijn leven heb om dankbaar voor te zijn. De overtuiging is nog steeds aanwezig maar door verschillende cursussen en het ademhalen voort te zetten merk ik wel beweging naar de nieuwe overtuiging…IK BEN OVERVLOED 🙂

 

Tamara, Alex en Pieter

Zoals ik al aangaf hebben Tamara, Alex en Pieter mij veel nieuwe inzichten gegeven. Met heel mijn hart wil ik dit dan ook delen, zodat meer mensen hetzelfde kunnen ervaren en groeien naar een nóg mooiere versie van zichzelf.

 

Liefs Jessica

 

 

Websites:

Gezond Gelukkig

Breathbliss

 

 

 

 

 

 

Schrijf je nu in!

Blijf op de hoogte van heerlijke recepten, feestelijke workshops en smakelijke berichten!
Email address
Secure and Spam free...